VALSTYBĖS LAIKRAŠTIS. ĮSTEIGĖ DR. J.BASANAVIČIUS 1917 M. VASARIO 28 D..

AKTUALIJOS

2024.01.11. Prezidento susitikimas su Ukrainos vadovu Volodymyru Zelenskiu

 Sausio 10 d. Lietuvoje viešėjo Ukrainos prezidentas Volodymyras Zelenskis. V Zelenskis lankėsi Prezidentūroje, Seime, Ukrainos centre Vilniuje. Jau atvykęs į Daukanto rūmus V. Zelenskis dėkojo Lietuvai. „Esu laimingas, kad žmonės čia išliko tokie patys, labai dėkoju Lietuvai už visą paramą“, – sakė Ukrainos prezidentas.

„Estija, Latvija ir Lietuva yra mūsų patikimi draugai ir principingi partneriai. Šiandien atvykau į Vilnių, o vėliau vyksiu į Taliną ir Rygą. Kalbėsiuosi su Prezidentu, Ministru Pirmininku, Seimo Pirmininku, taip pat susitiksiu su politikais, žiniasklaida ir ukrainiečių bendruomene“, – socialiniame tinkle „X“ rašė V. Zelenskis. Ukrainos prezidentas teigia, kad susitikimų darbotvarkėje numatyta aptarti „saugumo situaciją, ES ir NATO integraciją, bendradarbiavimą elektroninės karybos ir bepiločių orlaivių srityje bei tolesnį Europos paramos koordinavimą“.


„Tačiau pirmiausia – mūsų padėka. Už bekompromisę paramą Ukrainai nuo 2014 m., o ypač dabar, vykstant visapusiškai Rusijos agresijai“, – akcentuoja Ukrainos prezidentas.
G. Nausėda sakė laukiantis šiemet Vašingtone vyksiančio NATO viršūnių susitikimo. „Labai tikiuosi jei ir ne galutinio pakvietimo, tai dar vieno žingsnio į priekį jūsų integraciniame kelyje į NATO. Tai labai svarbu. Vilniuje jau sutarėme, kad turime keliauti į priekį“, – akcentavo šalies vadovas. Jis taip pat išreiškė viltį, kad Europos lyderiams toliau pavyks sutarti ir dėl Ukrainos narystės ES derybų.
Vilniuje lankantis prezidentui Volodymyrui Zelenskiui, krašto apsaugos ministras Arvydas Anušauskas sako, kad Lietuvos suteikta parama Ukrainai vien šių metų sausį sieks daugiau nei 22 mln. eurų. Be to, jo teigimu, be karinės technikos taip pat numatyta skirti dar 15 mln. eurų Lietuvos inicijuotai ir 16 valstybių subūrusiai išminavimo iniciatyvai.
Šalies vadovas Gitanas Nausėda nepakvietė užsienio reikalų ministro Gabrieliaus Landsbergio į Prezidentūroje vykusį Ukrainos vadovo Volodymyro Zelenskio bei jo delegacijos apsilankymą.

 

Atgal