VALSTYBĖS LAIKRAŠTIS. ĮSTEIGĖ DR. J.BASANAVIČIUS 1917 M. VASARIO 28 D..

AKTUALIJOS

2024.04.06. Krašto apsaugos ministerija visuomenės atsparumą didina ir per bendradarbiavimą su nevyriausybinėmis organizacijomis

 

 

Visuomenės atsparumas ir piliečių pasirengimas pilietiniam pasipriešinimui – tvirtos valstybės bruožas, todėl siekdama stiprinti šiuo visuomenės įgūdžius, Krašto apsaugos ministerija remia nevyriausybinių organizacijų, veikiančių krašto apsaugai aktualiose srityse, veiklą.

 

2024 metais Krašto apsaugos ministerija nevyriausybinių organizacijų veiklos programoms finansuoti skyrė 400 tūkst. eurų. Šie pinigai skirti 50 įvairių organizacijų.  Šių organizacijų veikloms, susijusioms su krašto apsauga, ministerija skiria dalį reikalingų finansų.

 

Dauguma Krašto apsaugos ministerijos finansuojamų programų yra skirtos visuomenės pilietinės valios ir atsparumui stiprinanti, pilietinio pasipriešinimo žinioms ir įgūdžiams gilinti ir įtvirtinti.  Programose numatyta į veiklas įtraukti įvairaus amžiaus, tautybių, socialinių grupių asmenis, diasporą.

 

Tarp programų, gavusių Krašto apsaugos ministerijos finansavimą, yra jaunimo organizacijų iniciatyvos gilinti bendraamžių žinias NATO tema, 11 vaikų pilietinio ugdymo stovyklų, tarp jų ir kurtiesiems, bendruomenių žygiams po svarbias istorines savo krašto vietoves. Taip pat numatyti šalies savivaldybių seniūnų, diasporos atstovų, nevyriausybinių organizacijų sektoriaus mokymai pilietinio pasipriešinimo srityje.

 

Lėšų skirta ir mirusių karių šeimų reintegracijai ir bendruomeniškumui stiprinti, taip pat sužeistų karių bendruomenės veiklos programai.

 

Prisimenant šių metų istorines sukaktis, pinigų skirta ir filmams apie Joną Žemaitį, Povilą Plechavičių, Lietuvos šaulių sąjungą, straipsniams, tinklalaidėms ir kitoms iniciatyvoms NATO ir partizaninio karo tema. 

 

Iš viso 2024 m. Krašto apsaugos ministerijai buvo pateikta 110 įvairių nevyriausybinių organizacijų paraiškų dėl jų veiklos programų dalinio finansavimo.

Atgal