VALSTYBĖS LAIKRAŠTIS. ĮSTEIGĖ DR. J.BASANAVIČIUS 1917 M. VASARIO 28 D..

EKONOMIKA

2022.06.12.TVF įvertino Lietuvos ekonomiką

Ministrė Pirmininkė Ingrida Šimonytė susitiko su Tarptautinio valiutos fondo (TVF) misijos atstovais, nuo gegužės pabaigos dirbusiais Lietuvoje ir vertinusiais šalies ekonominę padėtį ir Rusijos karo Ukrainoje poveikį, padėtį finansų sektoriuje, verslo ir darbo rinkos aplinką, susipažinusiais su Lietuvos veiksmais siekiant stabilizuoti energetikos kainas bei infliacijos augimą.

„Būdama atvira, Lietuvos ekonomika nėra izoliuota nuo išorinių ir globaliai juntamų sukrėtimų, tokių kaip Rusijos pradėtas karas Ukrainoje. Vyriausybės veiksmai švelninant ne tik mus palietusius jo padarinius sulaukė palankaus TVF vertinimo, o Lietuvos ekonomika – santūriai optimistinių ateities prognozių“, – sakė I. Šimonytė.

Beveik dviejų savaičių darbą Lietuvoje baigusi TVF ekspertų misija įvertino Lietuvos ekonomiką kaip išsaugančią atsparumą neapibrėžtumo ir iššūkių fone, todėl šiemet prognozuojamas arti 2 proc. BVP augimas. Tuo tarpu infliacijos stabilizavimosi ir mažėjimo pradžios tikimasi antrąjį šių metų pusmetį, o reikšmingo sumažėjimo – 2023 m.

Tarp didesnį Lietuvos ateities atsparumą lemiančių veiksnių – energijos išteklių importo iš Rusijos atsisakymas, o svarbūs uždaviniai ilguoju laikotarpiu, kaip pabrėžia TVF ekspertai, yra produktyvumą didinsiančios struktūrinės reformos švietimo ir sveikatos apsaugos srityse.

 

Atgal