VALSTYBĖS LAIKRAŠTIS. ĮSTEIGĖ DR. J.BASANAVIČIUS 1917 M. VASARIO 28 D..

Gamta

03.30. Berlyne tūkstančiai mokinių dalyvavo demonstracijoje prieš klimato kaitą

Tūkstančiai Vokietijos moksleivių penktadienį praleido pamokas, kad galėtų sudalyvauti demonstracijoje sostinėje Berlyne, skirtoje paraginti vyriausybę imtis skubesnių veiksmų kovoje su klimato kaita, skelbia AP.

Berlyne tūkstančiai mokinių dalyvavo demonstracijoje prieš klimato kaitą. EPA-Eltos nuotr.

Mokiniai, nešini plakatais su užrašais „Noriu sniego per Kalėdas“ ir „Klimatas keičiasi, kodėl nesikeičiame mes“, susirinko parke šalia pagrindinės Berlyno traukinių stoties ir žygiavo iki Brandenburgo vartų, kur į minią kreipėsi Švedijos paauglė Greta Thunberg.

G. Thunberg nuo vasaros kiekvieną penktadienį nelanko mokyklos ir prie parlamento Stokholme reikalauja kovoti prieš klimato kaitą. Jos pavyzdys paskatino protestus kituose pasaulio miestuose. Berlyne kalbėdama mergaitė sakė, kad senesnės kartos nesugebėjo įveikti didžiausios su kokia kada nors teko susidurti žmonijai, krizės, todėl jaunimui reikia imtis veiksmų.

„Kai sakome jiems, kad esame susirūpinę dėl mūsų civilizacijos ateities, jie tik patapšnoja mums per galvas ir sako, kad viskas bus gerai, nesijaudink. Tačiau mes turėtume jaudintis - turėtume panikuoti, ir, sakydama panikuoti, neturiu omenyje bėgioti aplink ir šaukti; žodžiu panikuoti noriu pasakyti, kad reikia išeiti iš savo komforto zonos, nes kai patiri krizę, tu keiti savo elgesį“, - sakė G. Thunberg

Tokie mitingai penktadienį vyko ir kituose Vokietijos miestuose.

Atgal