VALSTYBĖS LAIKRAŠTIS. ĮSTEIGĖ DR. J.BASANAVIČIUS 1917 M. VASARIO 28 D..

Gamta

04.29. Orai: pavasaris grįš į savo vėžes – teks šilčiau apsirengti

Po ypač šilto savaitgalio, kuris labiau priminė vidurvasarį, orai atvės. Artimiausias dienas šalyje ir toliau išsilaikys sausra, vyraus giedras dangus, o lietaus debesų nebus nei kvapo. Visgi, antroje savaitės pusėje numatomos permainos: lietaus debesys vis drąsiau brausis į Lietuvą, savaitgalį atvės dar labiau.

Šiandien diena bus graži, tačiau ne tokia šilta kaip savaitgalio dienos. Numatomas vėsokas šiaurės rytų krypties vėjas. Vilniuje, Šiauliuose ir Panevėžyje vyraus 17, Kaune ir Klaipėdoje 18 laipsnių šiluma.

Antradienį didesnių permainų nebus: išsilaikys sausi, ramūs ir saulėti orai. Nakties valandomis temperatūra svyruos tarp 3–6 laipsnių šilumos, pajūryje bus šilčiausia čia išsilaikys 7 laipsnių šiluma, o šiauriniuose šalies rajonuose kai kur grybžtels šalnos. Dienos metu pūs nestiprus rytų, šiaurės rytų krypties vėjas. Vyraus saulėtas dangus. Vilniuje ir Panevėžyje oras sušils iki 17, Kaune iki 18 laipsnių. Šiaulių ir Klaipėdos apylinkėse bus apie 16 laipsnių šilumos.

Trečiadienį lietaus tikimybė ir toliau bus minimali, nors saulę jau dažniau dangstys debesys. Tiek naktį, tiek dieną išsilaikys labai panaši temperatūra kaip ir antradienį. Kai kur nakties valandomis pasikandžios silpnos šalnos. Temperatūra svyruos tarp 3–5 laipsnių šilumos. Laipsniu kitu šilčiau bus prie jūros. Dieną išaugs debesuotumas, pūs silpnas pietinių krypčių vėjas. Vilniuje, Šiauliuose ir Panevėžyje termometrai fiksuos 17, Kaune 18 laipsnių šilumos. Klaipėdoje bus apie 15 laipsnių šilumos.

Ketvirtadienį kai kurias vietoves jau gali pradžiuginti ir saujelė taip laukiamo lietaus. Naktį vyraus mažas debesuotumas, išsilaikys 4–7 laipsnių šiluma. Dienos metu dangus niauksis, sustiprės pietvakarių, vakarų krypties vėjas. Vakariniuose šalies rajonuose vėjo gūsiai sustiprės iki 17 metrų per sekundę. Kai kur šalies pietvakarinėse, vakarinėse ir šiaurinėse vietovėse galimas nedidelis lietus. Vilniuje ir Kaune oras sušils iki 19 laipsnių. Šiauliuose ir Panevėžyje vyraus 16–17 laipsnių šiluma. Klaipėdoje teliks 11 laipsnių.

Penktadienį permainų bus daugiau. Naktį be žymesnių kritulių, vyraus 5–9 laipsnių šiluma. Diena bus debesuota su pragiedruliais, jau daug kur gali prapliupti lietus, vietomis galima perkūnija. Pūs gūsingas pietinių krypčių vėjas. Vilniuje ir Kaune oras sušils iki 18 laipsnių. Šiauliuose ir Panevėžyje bus apie 15–16 laipsnių šilumos. Klaipėdoje vyraus 11 laipsnių šiluma.

Remiantis www.gismeteo.lt orų prognozėmis, savaitgalis bus vėsokas, pūs nemalonus vėjas. Pagal dabartinius duomenis, tiek šeštadienį, tiek sekmadienį daug kur numatomi trumpalaikiai lietūs. Naktimis bus apie 2–6, dienomis apie 8–12 laipsnių šilumos.

Gismeteo.lt

Atgal