VALSTYBĖS LAIKRAŠTIS. ĮSTEIGĖ DR. J.BASANAVIČIUS 1917 M. VASARIO 28 D..

Gamta

07.26.Nukentėjusiems nuo 2018 m. sausros žadama išmokėti 4,2 mln. Eur

Ūkininkai, patyrę nuostolių nukentėjus žemės ūkio augalams dėl sausros 2018 m, šią savaitę sulauks kompensacinių išmokų. Iki penktadienio 17 tūkst. ūkio subjektų Nacionalinė mokėjimo agentūra (NMA) planuoja išmokėti 4,2 mln. Eur paramos. 2018 m. sausros nuostoliams kompensuoti Žemės ūkio ministerija iš viso skyrė 8,5 mln. Eur.

Parama bus mokama ūkininkams, iki š. m. liepos 2 d. pateikusiems paraiškas dėl patirtų nuostolių kompensavimo ir kurių dėl sausros patirti augalininkystės produkcijosnuostoliai sudaro ne mažiau kaip 30 proc. pareiškėjo bendros vidutinės metinės 2015–2017 m. produkcijos vertės pagal visus taisyklėse nurodytus augalus.

zum.lt nuotr.

Likusiems dėl sausros patyrusiems nuostolių augalininkams (251) kompensacinės išmokos bus mokamos, kai tik jie atsiųs reikalingus dokumentus ar bus išsamiau išnagrinėti pateikti duomenys. Šiems augalininkystės sektoriaus atstovams bus pervesta daugiau kaip 17 tūkst. Eur paramos.

NMA taip pat informuoja, kad rugpjūtį planuojama mokėti kompensacines išmokas gyvulininkystės ir paukštininkystės veikla užsiimantiems ūkio subjektams, atitinkantiems ,,Pagalbos gyvulininkystės ir paukštininkystės veikla užsiimantiems subjektams, patyrusiems nuostolių dėl sausros 2018 m., teikimo taisyklių“ reikalavimus. Planuojama, kad išmokų sulauks 48 800 paramos gavėjų.

Apie apskaičiuotą paramos sumą pareiškėjai gali sužinoti NMA informaciniame portale.

 

 

Atgal