VALSTYBĖS LAIKRAŠTIS. ĮSTEIGĖ DR. J.BASANAVIČIUS 1917 M. VASARIO 28 D..

NAUJIENOS

07.22. Sprendžiant migrantų krizę, Lietuva sulaukė humanitarinės siuntos iš Švedijos

Pagalbos sprendžiant migrantų krizę prašanti Lietuva sulaukė humanitarinės siuntos iš Švedijos, antradienį pranešė Vidaus reikalų ministerija (VRM).

Pasak ministerijos, iš Švedijos į Lietuvą buvo atvežta 80 lovų, 1000 čiužinių, 75 vidinės LED lempos, šeši generatoriai. Tai yra pirmoji siuntos dalis, tikimasi, kad kita dalis bus atvežta iki savaitės pabaigos.

VRM informuoja, kad laukiama humanitarinių siuntų iš Lenkijos, Slovėnijos ir kitų šalių. Artėjant šaltajam sezonui ieškoma sprendimų dėl migrantų apgyvendinimo ir būtiniausių sąlygų užtikrinimo.

„Dėkojame Švedijai už solidarumą ir pagalbą Lietuvai, tai dar kartą parodo, kad neteisėtos migracijos krizės akivaizdoje esame ne vieni. Kreipėmės pagalbos ir sulaukėme greitų reakcijų, o atsiųsti daiktai pravers migrantams mūsų šalyje“, – pranešime teigė vidaus reikalų ministrė Agnė Bilotaitė.

Lietuva šiuo metu susiduria su išaugusiais neteisėtos migracijos srautais iš Baltarusijos, šiemet į šalį jau bandė patekti beveik 2,2 tūkst. nelegalių migrantų, vien 1,5 tūkst. jų – nuo liepos pradžios. Dauguma sulaikytųjų yra  Artimųjų Rytų, Afrikos šalių piliečiai.

Dėl neteisėtų migrantų antplūdžio Lietuva yra paskelbusi ekstremalią situaciją, sustiprinusi sienos su Baltarusija apsaugą pasitelkdama tiek savo, tiek kitų šalių pareigūnus per agentūrą „Frontex“. 

Lietuvos pareigūnai teigia, kad išaugę migracijos srautai yra organizuota Baltarusijos režimo akcija prieš Lietuvą. Įtampa tarp Minsko ir Vilniaus išaugo pernai po ginčijamų Baltarusijos prezidento rinkimų.

 

Atgal