VALSTYBĖS LAIKRAŠTIS. ĮSTEIGĖ DR. J.BASANAVIČIUS 1917 M. VASARIO 28 D..

NAUJIENOS

12.14. Susitikimas su JAV gynybos sekretoriumi Lloydu Austinu

Arvydas Anušauskas
Krašto apsaugos ministras
Už Atlanto ką tik baigėme susitikimą su JAV gynybos sekretoriumi Lloydu Austinu. Pentagono vadovas patvirtino, kad „dešimtmečius JAV ir Lietuvos kariai petis į petį kovojo prieš bendras grėsmes ir priešininkus. Mes ir toliau kartu stiprinsim bendrus interesus ir vertybes“.
Susitikimo metu buvo aptarti saugumo situaciją destabilizuojantys Baltarusijos ir Rusijos veiksmai prie Lietuvos ir Ukrainos sienų, JAV karinis buvimas Lietuvoje bei galimybės dar labiau gilinti ilgametį šalių bendradarbiavimą gynybos srityje.
Mes norime, kad JAV karinis buvimas Lietuvoje būtų nepertraukiamas, nes tai yra ypatingai svarbi atgrasymo nuo Rusijos priemonė. Jokie diktatoriai negali mums diktuoti "raudonųjų linijų".
 
Ll. Austinas pagyrė Lietuvą už principingą lyderystę remiant ir ginant demokratines vertybes bei padėkojo už pratybų sąlygas ir visapusę paramą JAV rotacinėms pajėgoms Lietuvoje.
Pentagone pasirašėme sutartį dėl bendradarbiavimo gynybos įsigijimų srityje, kas plačiau atvers duris Lietuvos gamintojams dalyvauti JAV Gynybos departamento vykdomuose konkursuose.
Susitarimu siekiama pagerinti sąlygas šalių gynybos pramonės bendradarbiavimui bei skatinti dvišalį bendradarbiavimą gynybos srityje per tyrimų ir plėtros informacijos mainus, vykdant bendrus karinės įrangos įsigijimus ir bendrai įsigyjant paslaugas karinei įrangai palaikyti. Kinijos ekonominio spaudimo kontekste daliai įmonių tai gali atverti naujas galimybes.
Atgal