VALSTYBĖS LAIKRAŠTIS. ĮSTEIGĖ DR. J.BASANAVIČIUS 1917 M. VASARIO 28 D..

NAUJIENOS

02.01. Su JAV Valstybės sekretoriaus pavaduotoju premjerė aptarė šalių ekonominį bendradarbiavimą

Sausio 31 d. Ministrė Pirmininkė Ingrida Šimonytė susitiko su JAV Valstybės sekretoriaus pavaduotoju ekonominei plėtrai, energetikai ir aplinkosaugai Jose W. Fernandezu. Susitikime buvo aptartas Lietuvos ir JAV ekonominio ir prekybinio bendradarbiavimo stiprinimas, Kinijos ekonominis spaudimas Lietuvai, bei regioninio saugumo klausimai.

„Augantis Lietuvos ir JAV prekybos ir ekonominių santykių intensyvėjimas atveria plačias galimybes abiem šalims ir verslo atstovams. Vakarų demokratijoms patiriant didėjančius autoritarinių režimų iššūkius, įskaitant ir neteisėtas ekonominio spaudimo priemones, svarbu mūsų šalims keistis informacija, plėsti ir gilinti dvišalį ekonominį bendradarbiavimą. Ypatingas prioritetas turi būti teikiamas šalims, turinčioms artimą teisinę sistemą, nuosavybės teisių apsaugą, vertinančioms žodžio laisvę “, – sakė I. Šimonytė.

Susitikimo metu buvo aptartos galimybės dėl JAV investicijų ir verslo ryšių skatinimo, bendradarbiavimas su JAV EXIM banku.

Susitikime su JAV Valstybės sekretoriaus pavaduotoju Lietuvos premjerė taip pat aptarė saugumo situaciją Europoje.

I. Šimonytė pabrėžė, kad destabilizuojantys Rusijos veiksmai, Rusijos armijos telkimas Baltarusijoje ir prie Ukrainos sienų kelia būtinybę sąjungininkams būti dar labiau susitelkusiems ir vieningiems.

 

Atgal