VALSTYBĖS LAIKRAŠTIS. ĮSTEIGĖ DR. J.BASANAVIČIUS 1917 M. VASARIO 28 D..

NAUJIENOS

2022.02.09. I. Šimonytės susitikime su JK premjeru aptarta saugumo Europoje situacija ir dvišaliai santykiai

Jungtinėje Karalystėje tęsianti darbo vizitą ministrė pirmininkė Ingrida susitiko su Jungtinės Karalystės premjeru Borisu Johnsonu. Susitikime daugiausia dėmesio buvo skiriama saugumo Europoje klausimams, Rusijai telkiant kariuomenę prie sienos su Ukraina ir Baltarusijoje, pranešė Vyriausybė.

„Rusijos telkiamos karinės pajėgos kelia grėsmę ne tik Ukrainai, bet ir Europos saugumui. Ypač neramu dėl beprecedenčio Rusijos pajėgų telkimo Baltarusijoje teritorijoje. Šiomis aplinkybėmis Lietuvai labai svarbu NATO partnerių pajėgų Lietuvoje didinimas, nuoseklus oro gynybos ir greito pastiprinimo elementų stiprinimas, papildomos amunicijos suteikimas, reguliarios karinės sąjungininkų pratybos Baltijos šalyse, atliekančios reikšmingą atgrasymo vaidmenį“, – pabrėžė Lietuvos premjerė.

I. Šimonytė padėkojo Jungtinei Karalystei už paramą, Aliaksandrui Lukašenkai pradėjus prieš Lietuvą bei visą ES vykdyti hibridinę ataką, pasitelkiant nelegalius migrantus, už tvirtą poziciją ir indėlį į Europos saugumą, lyderystę Rusijos agresijos prieš Ukrainą akivaizdoje, praktinę paramą Rytų flango stiprinimui bei solidarumą Lietuvai dėl Kinijos taikomo ekonominio spaudimo.

Premjerė pabrėžė gerus dvišalius Lietuvos ir Jungtinės Karalystės santykius.

„Esame NATO sąjungininkės ir bendramintės šalys daugeliu klausimų, taip pat plėtojame glaudų dvišalį bendradarbiavimą, kurio ekonominį potencialą siekiame labiau išnaudoti aukštą pridėtinę vertę kuriančiuose sektoriuose. Šiemet minime diplomatinių santykių užmezgimo šimtmetį. Jungtinėje Karalystėje gyvena gausi lietuvių bendruomenė, kurios teisės yra gerbiamos ir užtikrinamos pagal Jungtinės Karalystės išstojimo iš ES susitarimą“, – sakė premjerė.

Vizito Londone metu I. Šimonytė dar susitiks su Jungtinės Karalystės gynybos sekretoriumi Benu Wallace’u.

Atgal