VALSTYBĖS LAIKRAŠTIS. ĮSTEIGĖ DR. J.BASANAVIČIUS 1917 M. VASARIO 28 D..

NAUJIENOS

2022.03.01. Aštuonių Europos valstybių Prezidentai reiškia paramą Ukrainos narystei ES

Lietuvos Respublikos Prezidentas Gitanas Nausėda drauge su aštuoniais Europos Sąjungos (ES) valstybių Prezidentais išreiškė palaikymą ES šalies kandidatės statuso suteikimui Ukrainai.

Lietuvos, Lenkijos, Latvijos, Estijos, Čekijos, Slovėnijos, Bulgarijos ir Slovakijos Prezidentai atviru laišku kreipėsi į ES valstybių vadovus, ragindami juos palaikyti Ukrainos ES narystės prašymą, kuo skubiau suteikti šaliai ES kandidatės statusą ir pradėti derybų procesą.

„Mes, Europos Sąjungos valstybių narių – Bulgarijos Respublikos, Čekijos Respublikos, Estijos Respublikos, Latvijos Respublikos, Lietuvos Respublikos, Lenkijos Respublikos, Slovakijos Respublikos ir Slovėnijos Respublikos – Prezidentai, esame tvirtai įsitikinę, kad Ukraina nusipelno, jog jai būtų skubiai pasiūlyta stojimo į Europos Sąjungą perspektyva.

Todėl raginame Europos Sąjungos valstybes nares sutelkti didžiausią politinę paramą Ukrainai ir sudaryti sąlygas Europos Sąjungos institucijoms imtis veiksmų, kad Ukrainai nedelsiant būtų suteiktas Europos Sąjungos šalies kandidatės statusas ir pradėtas derybų procesas.

Šiuo kritiškai svarbiu metu dar kartą reiškiame visišką solidarumą su Ukraina ir jos žmonėmis“, - rašoma atvirame Prezidentų laiške.

Atgal