VALSTYBĖS LAIKRAŠTIS. ĮSTEIGĖ DR. J.BASANAVIČIUS 1917 M. VASARIO 28 D..

NAUJIENOS

2022.03.11. Kovo 11-ąją Vilnius kviečia įžiebti vilties žiburius vienybės ir solidarumo akcijoje su Ukraina „Laisvė šviečia“

Lietuvos Nepriklausomybės atkūrimo dieną Vilniaus miesto savivaldybė, „Stiprūs kartu“, „Laisvė šviečia“ ir partneriai inicijuoja didžiausią šalyje vienybės ir solidarumo akciją „Laisvė šviečia“, skirtą Lietuvos Nepriklausomybės atkūrimo dienai paminėti ir už laisvę kovojančiai Ukrainai paremti.

Planuojama, kad tai bus didžiausias per visą šalies nepriklausomybės laikotarpį įvykęs vienybės ir solidarumo renginys Vilniuje. 

Kovo 11 d. 19 val. Katedros aikštėje prasidėsiančiame renginyje skambės tikros nuo karo pabėgusių žmonių istorijos, nesuvaidinti liudijimai, visuomenės lyderių įžvalgos, garbingų svečių kalbos ir viltį nešančios dainos. 

Sauliaus Žiūros nuotr.

Renginyje „Laisvė šviečia“ dalyvaus „G&G Sindikatas“, Aistė Smilgevičiūtė ir grupė „Skylė“, Andrius Mamontovas, Ieva Narkutė, „Baltos Varnos“, Bjelle, Vidas Bareikis, „The Roop“, Justinas Jarutis, Donatas Montvydas, berniukų ir jaunuolių choras „Ąžuoliukas“ ir kiti.

Iniciatyva „Laisvė šviečia“, pirmąją karo dieną sutelkusi dešimtis tūkstančių neabejingų žmonių visoje Lietuvoje, šįkart suvienijo garsiausius Lietuvos prodiuserius, valstybines institucijas, visuomenininkus ir verslus.

Tiesioginės transliacijos metu bus renkamos lėšos visuomeninėms organizacijoms „Blue/Yellow“ (pagalbai kovai fronte), „Raudonasis kryžius“ (humanitarinei pagalbai) bei „Stiprūs kartu“ (karo pabėgėlių reikmėms Lietuvoje).

Renginį tiesiogiai transliuos LRT televizija.

Atgal