VALSTYBĖS LAIKRAŠTIS. ĮSTEIGĖ DR. J.BASANAVIČIUS 1917 M. VASARIO 28 D..

NAUJIENOS

2022.03.11. Kariūnai Kovo 11-ąją pasitiko prie Nepriklausomybės laužo

Generolo Jono Žemaičio Lietuvos karo akademijos kariūnai jau tryliktus metus Kovo 11-ąją pasitiko prie Nepriklausomybės laužo. Šį kartą tradiciją laužą uždegti ant istorinio Stalo kalno pakeitė Generolo Silvestro Žukausko poligone vykstančios pratybos. Trumpos pauzės tarp pratybų metu kariūnai susitelkė į tai, ko visi tikisi iš kiekvieno kario – gebėjimo ginti Tėvynę, saugoti ją ir kiekvieną jos pilietį.

 

E.Genio nuotr.

Tikslas kaip visuomet išliko tas pats – Laisvės dieną pasitikti laužo šviesoje su Karo akademijos vadovybe ir pratybų instruktoriais prisimenant tuos, kurie dovanojo laisvę, ir tuos, kurie už ją kovoja. Šiuo metu – Ukrainoje. Kariūnai sako, kiekvieno mylinčio savo Tėvynę laisvės laužas dega širdyje ir jis niekada neužgęsta.

 

Jie pripažįsta, Lietuvos Nepriklausomybės atkūrimo dienos laukimas buvo kitoks – visą savaitę aktyviai dalyvavo ir mokėsi pratybose. Ir tai kariūnai darė ne vieni – kartu su šiuo metu pagal Erasmus+ mainų programą Karo akademijoje besimokančiais kadetais iš užsienio. Šis jausmas visus juos dar labiau vienijo – suprato, kad ir kovoje už Tėvynės laisvę bus ne vieni.

 

„Mes tikrai neužmiršime savo istorijos ir tapę karininkais, mes sugrįšime ir ant istorinio Stalo kalno – mes Laisvę švęsime kartu!“, – pažadėjo Lietuvos karo akademijos kariūnai.

 

 

Atgal