VALSTYBĖS LAIKRAŠTIS. ĮSTEIGĖ DR. J.BASANAVIČIUS 1917 M. VASARIO 28 D..

NAUJIENOS

2022.03.22. Lietuvos ir Nyderlandų Vyriausybių vadovų susitikime – dėmesys Ukrainai

Kovo 21 d., pirmadienį, Ministrė Pirmininkė Ingrida Šimonytė susitiko su Nyderlandų Ministru Pirmininku Marku Rute.

Susitikimo metu aptartas Rusijos karas prieš Ukrainą, Europos Sąjungos ir NATO šalių parama Ukrainai, tolesnės sankcijos agresorėms Rusijai ir Baltarusijai, atsakas į blogėjančią saugumo padėtį Europoje ir viso NATO rytų flango stiprinimas bei energijos išteklių kainos.

I. Šimonytė padėkojo Ministrui Pirmininkui M. Rutei už Nyderlandų dalyvavimą NATO priešakinėse pajėgose Lietuvoje ir už sprendimą didinti Lietuvoje dislokuotų karių skaičių, tuo reikšmingai prisidedant prie NATO rytų flango saugumo.

Ingrida Šimonytė ir Markas Rutė | lrv.lt nuotr.

Premjerė pabrėžė būtinybę pereiti nuo NATO atgrasymo prie gynybos strategijos mūsų regione.

Vyriausybės vadovė pabrėžė, kad būtina toliau visais įmanomais būdais remti Ukrainą, kovojančią ne tik už savo nepriklausomybę, bet ir visos Europos taiką bei stabilumą.

Itin svarbu glaudžiau koordinuoti tarptautinės bendruomenės veiksmus, toliau didinti spaudimą Rusijai ir jos bendrininkei Baltarusijai, plėsti bei griežtinti joms įvedamas sankcijas.

„Didžiausia politinė parama Ukrainai būtų Europos Sąjungos žinia apie spartinamas procedūras dėl ES kandidatės statuso“, – pabrėžė I Šimonytė.

Pokalbio metu taip pat buvo aptarta Aliaksandro Lukašenkos vykdyta hibridinė ataka prieš Lietuvą ir visą ES, pasinaudojant nelegalios migracijos srautais, padėtis Moldovoje ir Sakartvele bei Kinijos iššūkis tarptautine teise ir taisyklėmis paremtai pasaulio tvarkai.

Atgal