VALSTYBĖS LAIKRAŠTIS. ĮSTEIGĖ DR. J.BASANAVIČIUS 1917 M. VASARIO 28 D..

NAUJIENOS

2022.06.05.Prezidentas: Rūdninkų poligonas būtinas užtikrinant šalies karinius pajėgumus

Lietuvos Respublikos Prezidentas Gitanas Nausėda dalyvavo Rūdninkų poligono atidaryme, susipažino su poligono infrastruktūros pritaikymu mokymui ir pratyboms bei planuojamais jo plėtros etapais.

Prezidentas akcentavo, kad Rūdninkų poligonas yra svarbi Lietuvos krašto apsaugos sistemos, jos infrastruktūros plėtros ir nacionalinio saugumo užtikrinimo dalis.

„Papildomos karinio mokymo ir treniravimosi galimybės padės siekti geresnės karinės nacionalinių vienetų parengties ir užtikrins platesnį sąjungininkų karinių vienetų dalyvavimą ir buvimą Lietuvoje“, – teigė šalies vadovas.

 Prezidentas Gitanas Nausėda dalyvavo Rūdninkų poligono atidaryme

Prezidento teigimu, tai vienas iš būtinų žingsnių mums, kaip priimančiai šaliai, siekiant užtikrinti užsienio karinių vienetų buvimą Lietuvoje – tiek JAV karių, tiek NATO priešakinių pajėgų bataliono pajėgumų, tiek kitų sąjungininkių poreikiams.

Pasak šalies vadovo, nors poligone jau gali būti vykdomos ribotos šaudymo ir karinės pratybos, kuo greičiau turi būti įgyvendinti kiti infrastruktūros paruošimo darbai, siekiant jį išnaudoti didžiausiu įmanomu pajėgumu.

Prezidentas taip pat akcentavo, kad šis valstybės karinės infrastruktūros projektas turi būti vystomas ir įgyvendinamas visiems priimtinu subalansuotu būdu, vertinant aplinkosauginius aspektus ir vietos bendruomenių interesus.

Praėjusių metų pabaigoje Valstybės gynimo taryboje buvo sutarta dėl Rūdninkų poligono infrastruktūros būtinumo ir jo vystymo svarbos. Prezidento teigimu, siekiant paspartinti poligono atsiradimą, buvo parodyta politinė valia ir priimti greiti sprendimai – specialusis Rūdninkų poligono įstatymas leido skubiai pradėti vystyti šį svarbų krašto apsaugos sistemos elementą.

Prezidento komunikacijos grupė

 

 

Atgal