VALSTYBĖS LAIKRAŠTIS. ĮSTEIGĖ DR. J.BASANAVIČIUS 1917 M. VASARIO 28 D..

NAUJIENOS

2022.07.03. Prezidentas kviečia JAV energetikos įmones investuoti Lietuvoje

Lietuvos Respublikos Prezidentas Gitanas Nausėda pradėjo darbo vizitą Filadelfijoje, JAV. Šeštadienį Prezidentas susitiko su Amerikos energetikos įmonės „Holtec“ prezidentu Krisu Singh‘u. 

Šalies vadovas su K. Singh‘u aptarė globalias energetikos tendencijas ir kompanijos „Holtec“ vystomas technologijas. Prezidentas susitikime pabrėžė, kad Lietuva pasiekė visišką nepriklausomybę nuo Rusijos energijos importo, taip pat investuoja į energijos šaltinių diversifikaciją, žaliąją energetiką ir juda link iškastinio kuro naudojimo mažinimo.

„Lietuva kryptingai juda link tvaresnės ir žalesnės energetikos su ambicingais planais, taip pat siekia kuo labiau diversifikuoti naudojamus energijos šaltinius“, – kalbėjo Prezidentas. 

Pasak šalies vadovo, dviejų jūrinio vėjo parkų projektai iki 2030 m. – vieni iš ambicingiausių šiuo metu Lietuvoje vystomų atsinaujinančios energetikos projektų. Prezidentas taip pat pabrėžė, kad Lietuva siekia subalansuoti vėjo ir saulės pagamintos elektros panaudojimą ir yra suinteresuota diegti technologijas, kurios padėtų tai padaryti.

Prezidentas pakvietė „Holtec“, turinčią operacijų centrus Jungtinėje Karalystėje, Brazilijoje, Kanadoje, Indijoje, Japonijoje, Meksikoje, Pietų Afrikoje, Ukrainoje ir Ispanijoje, investuoti Lietuvoje ir steigti paslaugų centro padalinį, taip pat glaudžiai bendradarbiauti su Lietuvos energetikos mokslininkais.

Prezidento komunikacijos grupė

 

 

 

 

Atgal