VALSTYBĖS LAIKRAŠTIS. ĮSTEIGĖ DR. J.BASANAVIČIUS 1917 M. VASARIO 28 D..

NAUJIENOS

2022.11.24.A. Anušauskas apie rastus Juozo Vitkaus-Kazimieraičio palaikus: tai tikras vadas

 Krašto apsaugos ministras Arvydas Anušauskas sako, kad Druskininkų savivaldybėje galimai rasti Pietų Lietuvos partizanų vado Juozo Vitkaus-Kazimieraičio palaikai yra labai reikšmingas faktas.

„Atrastas žmogus, kuris Adolfą Ramanauską Vanagą paskyrė į pareigas... Tai yra aukščiausio rango Lietuvos kariuomenės karininkas, kuris realiai buvo ginkluotoje rezistencijoje“, – žurnalistams sakė ministras.

„Šis vadas – tikras vadas. Kartu su partizanais miškuose, būdamas pulkininko leitenanto laipsnio, organizavo ginkluotą pasipriešinimą Pietų Lietuvoje, kūrė pirmas organizacines struktūras, kūrė dokumentus. Tiesa sakant jis viską taip kariškai organizavo, kad padaryta pradžia turėjo įtakos visoms partizanų apygardoms“, – teigė A. Anušauskas.

Politiko teigimu, mokslininkai vis dar dirba su atradimu, tačiau, pažymėjo jis, atlikti tyrimai rodo, kad tai tikrai Juozo Vitkaus-Kazimieraičio palaikai.

„Mokslininkai, kurie dirba su tuo atradimu, jie turės iki galo padaryti savo darbą. Tai sudėtingas procesas, nes, kaip pasirodė, šalia tos vietos buvo vykdomos statybos, daug kas išmaišyta. Dalis palaikų – fragmentiška. Bet jau yra DNR tyrimai atlikti, kurie ir patvirtina“, – sakė A. Anušauskas.

Atgal