VALSTYBĖS LAIKRAŠTIS. ĮSTEIGĖ DR. J.BASANAVIČIUS 1917 M. VASARIO 28 D..

NAUJIENOS

2023.07.06. Vilnius kviečia švęsti Valstybės dieną

 

Liepos 6 d. jau penkioliktus metus iš eilės viso pasaulio lietuviai 21 val. kartu giedos Tautišką giesmę. Šiemet iniciatyvą lydės triumfo tematika – Vilniuje vyks triumfo eisena, kuri kvies prisiminti ir švęsti savo asmenines pergales. Renginių ir pasiruošimo jiems metu bus eismo ribojimų, keisis ir keleto viešojo transporto maršrutų trasos bei tvarkaraščiai.

Eisena nuo Aušros vartų iki Valdovų rūmų

Valstybės dienos minėjimas prasidės vidurdienį – S. Daukanto aikštėje 12 val. vyks iškilminga vėliavų pakėlimo ceremonija. Į ją Lietuvos kariuomenės orkestras ir Garbės sargybos kuopa atžygiuos nuo nuo Krašto apsaugos ministerijos Liejyklos gatve.

19 valandą nuo sostinės Aušros vartų prasidės iškilminga triumfo eisena – ji drieksis iki Valdovų rūmų – tuo pačiu keliu, kuriuo į Lietuvos sostinę iškilmingai įžengdavo Lietuvos Didžiosios Kunigaikštystės valdovai ir karo vadai, miestui ir tautai pranešdami apie pasiektas pergales. Šįkart eisenoje žygiuos Lietuvos ir NATO sąjungininkų karinių dalinių atstovai, lydimi spalvingų istorinių kostiumų, orkestro ir Geležinio Vilko. Eiseną pakeliui sveikins tradicinių religinių bendruomenių atstovai, Vilniaus miesto vadovai, Lietuvos akademinės bendruomenės atstovai, o prie Valdovų rūmų stovės Triumfo arka, kurioje išvysime Lietuvos istoriją, prisiminsime Triumfo žygius ir svarbiausias istorines asmenybes. 19.30 val. kviečiama pasitikti ir stebėti iškilmingą triumfo eiseną Katedros aikštėje. Perėjusi Triumfo arką, eisena įsilies į šventinį koncertą Katedros aikštėje, iš kur ir nuskambės tonas pradėti giedoti Tautišką giesmę visame pasaulyje. Renginys bus transliuojamas per LRT televiziją.

***

Liepos 6-ąją 21:00 val. vietos laiku lietuviai visame pasaulyje – kur bebūtų – vėl giedos „Tautišką giesmę“. Esame vienintelė tauta pasaulyje savo šalies garbei apsijungianti kelioms akimirkoms gyva balsų grandine.

Šių metų himno giedojimo epicentru taps 700 metų jubiliejų švenčiantis Vilnius, kur netrukus įvyks ir kitas mūsų šaliai svarbus įvykis – NATO gynybos aljanso viršūnių suvažiavimas.

Liepos 6-ąją nuo sostinės Aušros vartų iki Valdovų rūmų vyks iškilminga triumfo eisena, kurią tiesiogiai transliuos LRT televizija.

19:30 val. kviečiame stebėti ir pasitikti eiseną Katedros aikštėje prie Valdovų rūmųTriumfo arkos.

Eisena drieksis per Vilnių tuo pačiu keliu, kuriuo į amžinąją Lietuvos sostinę iškilmingai įžengdavo Lietuvos Didžiosios Kunigaikštystės valdovai ir karo vadai, miestui ir tautai pranešdami apie pasiektas pergales. Šįkart eisenoje žygiuos Lietuvos ir NATO sąjungininkų karinių dalinių atstovai, lydimi spalvingų istorinių kostiumų, orkestro ir net Geležinio Vilko.

Perėjusi Triumfo arką prie Valdovų rūmų, eisena įsilies į šventinį koncertą Katedros aikštėje, iš kur ir bus užduotas tonas „Tautiškos giesmės“ giedojimui visame pasaulyje.

Lai sklinda „Tautiška giesmė" iš Vilniaus, viso pasaulio lietuvių sostinės!

 

 

Atgal