VALSTYBĖS LAIKRAŠTIS. ĮSTEIGĖ DR. J.BASANAVIČIUS 1917 M. VASARIO 28 D..

NAUJIENOS

Gitanas Nausėda: Mindaugas pirmasis pažadėjo Lietuvą krikščioniškajai Europai.

 

 Nors vėliau kitiems teko pratęsti Karaliaus pradėtus darbus, jo pasirinkimas iki šiol lemia, kaip mes suprantame savo vietą pasaulyje.

Valstybės dieną švenčianti Lietuva man primena ilgaamžį ąžuolą girios pakraštyje. Semdamiesi jėgų iš gelmės – savo turtingos istorijos, šakas nepaliaujamai keliame aukštyn, į naujai brėkštančią aušrą. Nesvetingoje aplinkoje saugome pamatines europietiškas vertybes ir teikiame užuovėją tiems, kam jos labiausiai reikia.

Svarbu nepamiršti, kad nesame vieni. Jau netrukus Vilniuje susirinks galingiausio pasaulio Aljanso – NATO – valstybių ir vyriausybių vadovai. Kartu spręsime, kaip stiprinti bendrą gynybą, stabdyti Rusiją, padėti Ukrainai.

Ne mažiau džiugu dėl to, kad šią Valstybės dieną su mumis švenčia Lenkijos Prezidentas Andrzejus Duda su pirmąja ponia Agata Kornhauser-Duda. Sakiau šventinėje kalboje, ir toliau kartosiu, kad kartu su Lenkija mes esame stipresni ir drąsesni. Kartu mes galime dar daugiau nuveikti, regione skleisdami ir puoselėdami Laisvės idėją. Nuo to visiems tik geriau!

Atgal