VALSTYBĖS LAIKRAŠTIS. ĮSTEIGĖ DR. J.BASANAVIČIUS 1917 M. VASARIO 28 D..

NAUJIENOS

2023.08.01. Prezidentas dalyvavo Medininkų žudynių minėjime

 

Prezidentas Gitanas Nausėda pirmadienį dalyvavo Medininkų žudynių 32-ųjų metinių minėjime Medininkų memoriale ir Antakalnio kapinėse. Pagerbdamas Medininkų žudynių aukas, Prezidentas akcentavo, kad šiandien gyvename ankstesnių kartų mums iškovotoje ir padovanotoje laisvėje, suvokdami, kad turime tęsti laisvės kovą tam, kad išliktume laisvi.

„Karo nusikaltėlių režimas Kremliuje vėl planuoja ir vykdo masines žudynes Europoje – gviešiasi sunaikinti mūsų kaimynę, laisvę mylinčią Ukrainą. Esu tikras, kad tai prasidėjusios dar vienos blogio sistemos agonijos konvulsija“, – sakė Prezidentas, pabrėždamas, jog lietuviai padeda ir padės ukrainiečiams pasipriešinti blogiui ir prievartai iki pat pergalės.

„Ir dabarties, ir ateities kovose, kaip Sausio 13-ąją, kaip ir Medininkuose, lietuviai buvo, yra ir bus gėrio ir šviesos sargai“, – kalbėjo šalies vadovas. Pasak Prezidento, ir dabar, ir ateityje mes šventai saugosime Lietuvos sieną, kuri vis dar yra siena tarp laisvės ir nelaisvės erdvių.

„Čia, Medininkuose, lenkiame galvas pagerbdami žuvusiųjų už Lietuvos laisvę atminimą ir dar kartą pasiryžtame būti ištikimi ir budrūs laisvės sargybiniai“, – sakė Prezidentas.

Atgal