VALSTYBĖS LAIKRAŠTIS. ĮSTEIGĖ DR. J.BASANAVIČIUS 1917 M. VASARIO 28 D..

NAUJIENOS

2023.08.05. Prasideda Lietuvos kariuomenės kovinės parengties patikrinimo pratybos

 

Lietuvos kariuomenė praneša pradedanti kovinės parengties patikrinimo pratybas, kuriose bus tobulinama kariuomenės vienetų sąveika, gebėjimas persidislokuoti iš nuolatinės dislokacijos vietų į operacijos rajonus ir vykdyti nurodytas užduotis, praktiškai tikrinama sąveika tarp skirtingų padalinių ir kitų institucijų.

Skelbiama, kad mokymuose dalyvaus kariai iš skirtingų kariuomenės pajėgų, kurie treniruosis poligonuose bei civilinėse teritorijose, karinių transporto priemonių judėjimas gali būti matomas Lietuvos Respublikos keliuose.

Šiuo metu taip pat tęsiasi Pėstininkų brigados „Geležinis Vilkas“ Karaliaus Mindaugo husarų bataliono pratybos „Karaliaus kirtis 2023“, kuriose dalyvauja apie 600 karių su karine technika. Kasmet, pratybų metu, Panevėžio miestas ir rajonas paskelbiamas imituojama karine operacijų teritorija.

Pratybų scenarijus kiekvieną kartą nežymiai keičiasi, tačiau nesikeičia pagrindinis tikslas – gebėti valdyti saugumo situaciją, treniruoti organizacijų tarpusavio sąveiką ir bendradarbiavimą su visais pratybose dalyvaujančiais vienetais – visa Panevėžio miesto karine įgula.

 

 

Atgal