VALSTYBĖS LAIKRAŠTIS. ĮSTEIGĖ DR. J.BASANAVIČIUS 1917 M. VASARIO 28 D..

Sveikata

05.06. Kokią žalą mums daro cukrus?

Kiek šis saldus produktas mums iš tiesų kenkia ir ar jį reikėtų visiškai išbraukti iš mitybos raciono? 

Ši medžiaga skatina daugelį organizmo negalavimų, tad kasdienybėje pravartu atsisakyti bent pridėtinio cukraus. Didelio cukraus kiekio suvartojimo žala yra akivaizdi – šis produktas kenkia daugeliui  organizmo sistemų: virškinimo traktui, širdies ir kraujagyslių sistemai, odos būklei ir bendram organizmo tonusui.

Cukrus itin pavojingas genetinį polinkį susirgti cukriniu diabetu bei širdies ir kraujagyslių sistemos ligomis turintiems asmenims. Apie cukraus perdozavimą gali įspėti ir raumenų įtampa bei įvairūs skausmai kaklo, nugaros, rankų, kojų srityse.

Kasdien rekomenduojama suvartoti ne daugiau 25 g arba 5 arbatinių šaukštelių pridėtinio cukraus.

Svarbu atkreipti dėmesį ne tik į mitybą, bet ir išgerti pakankamai vandens, kokybiškai išsimiegoti, būti fiziškai aktyviems ir leisti laiką gryname ore.

Parengė Birutė Silevičienė

 

Atgal