VALSTYBĖS LAIKRAŠTIS. ĮSTEIGĖ DR. J.BASANAVIČIUS 1917 M. VASARIO 28 D..

Sveikata

05.10. Ką valgyti po skiepo nuo COVID-19, norint sumažinti nemalonius simptomus?

 Skiepai nuo koronaviruso – viena svarbiausių šių dienų aktualijų. Siekiant pagaliau suvaldyti pandemiją, daug žmonių jau vakcinavosi, kiti dar tik ruošiasi tai padaryti. Ne paslaptis, kad vakcina nuo COVID-19 sukelia įvairias organizmo reakcijas, kai kurios būna ir labai nemalonios.

Vartokite pakankamai skysčių. Karščiavimas yra dažnas simptomas po skiepo, dažnai sukeliantis skysčių netekimą, dėl kurio atsiranda dehidratacija, todėl labai svarbu pakankamai gerti. Vartokite vandenį, imbiero arbatą, pasukas, daržovių sriubas.

Palengvinti varginančius simptomus gali padėti teisinga mityba

Valgykite grūdinius maisto produktus, tokius kaip kviečiai, miežiai, avižos, grikiai, rudieji ryžiai. Grūdai yra angliavandenių, įvairių maistinių medžiagų ir skaidulų šaltinis, todėl suteikia energijos.

Žaliose daržovėse, tokiose kaip špinatai, lapiniai kopūstai, brokoliai gausu antioksidantų, kurie padeda kovoti su laisvaisiais radikalais ir uždegiminiu poveikiu.

Parenė Birutė Silevičienė

 

Atgal