VALSTYBĖS LAIKRAŠTIS. ĮSTEIGĖ DR. J.BASANAVIČIUS 1917 M. VASARIO 28 D..

Sveikata

06.26. Produktai, pagerinsiantys miego kokybę

Egzistuoja tokių produktų, kurie gali ne tik neapsunkinti skrandžio prieš miegą, bet ir padėti lengviau užmigti bei geriau išsimiegoti.

Raudonose vynuogėse yra didelis natūralaus melatonino, medžiagos, kurią organizmas išskiria prieš miegą kiekis. Jų suvalgius naktį turėtume miegoti kur kas geriau.

Kiviai turi daug vitaminų ir mineralų, juose ypač gausu vitaminų C ir E, taip pat kalio ir folio. Vakarais suvalgius po kelis kivius galima pagerinti miego kokybę. 

Bananuose yra didelė kalio koncentracija, todėl jie gerina miego kokybę. Be to, juose yra ir B6 vitamino, o būtent jis reikalingas melatonino, padedančio mums užmigti, gamybai.

Migdolai, graikiniai riešutai, pistacijos ar anakardžiai taip pat laikomi maistu, kuris gerina miego kokybę. Riešutuose yra melatonino, taip pat ir mineralų, tokių kaip magnis bei cinkas. 

Japonijoje atliktas tyrimas parodė, kad tie, kurie reguliariai valgė ryžius, miegojo geriau nei tie, kurie valgė daugiau duonos ar makaronų.

Vyšnios ir jų sultys – dar vienas produktas padėsiantys saldžiau miegoti. Vyšniose yra nemaža melatonino koncentracija. Jos taip pat gali turėti miegui palankų antioksidacinį poveikį.

 

Parengė Birutė Silevičienė

 

 

Atgal