VALSTYBĖS LAIKRAŠTIS. ĮSTEIGĖ DR. J.BASANAVIČIUS 1917 M. VASARIO 28 D..

Sveikata

07.02. Kaip tinkamai vartoti vaistus nuo skausmo?

Neįprastas, ilgai besitęsiantis skausmas neturėtų būti ignoruojamas.  Visi vaistai nuo skausmo turi vienokių ar kitokių šalutinių poveikių, todėl svarbu vaistus vartoti tinkamomis dozėmis. Geriausia nuskausminamuosius vartoti trumpiausią laiką mažiausia efektyvia doze: galima pradėti nuo mažesnės dozės ir jeigu skausmas nepraeina, po kelių valandų išgerti dar vieną tabletę. Nepamirškite, kad didesnės paracetamolio dozės pavojingos kepenims, ibuprofenas dirgina virškinamąjį traktą, didelės dozės pavojingos inkstams ir širdžiai, aspirinas turi savybę skystinti kraują, taip pat jis dirgina virškinimo traktą, todėl kaip ir kitus vaistus rekomenduojama gerti tik po valgio.

Pailginto atpalaidavimo tablečių poveikį pajusime kiek vėliau, bet jis gali trukti parą. Bet yra ir nuskausminamųjų, kurių efektą pajusti galime vos po 15 min.

Ibuprofenas labiau tinka malšinti uždegimo sukeltą silpną ar vidutinį skausmą – sąnarių, dantų, ausų, raumenų, ryklės. Citramono paskirtis – slopinti silpną ir vidutinį skausmą, pavyzdžiui galvos, dantų, sąnarių.

Atgal