VALSTYBĖS LAIKRAŠTIS. ĮSTEIGĖ DR. J.BASANAVIČIUS 1917 M. VASARIO 28 D..

Sveikata

07.12. HOLISTINIS MASAŽAS IR JO PRIVALUMAI

Masažo nauda yra neginčijama, o masažo kilmę galima atsekti nuo seniausių laikų. Nuo senų senovės žmonės žino, kad masažas gali nuraminti protą, atpalaiduoti kūną ir išgydyti kūną, palengvinti skausmą. Šiandien yra daugybė skirtingų masažo rūšių - taškinis masažas, hidromasažas, terapija, klasikinis, holistinis masažas ir kiti.

 

Masažas dažniausiai atliekamas rankomis, tačiau kartais naudojama ir įranga, dažnai naudojamas masažo aliejus. Masažas naudingas bet kokio amžiaus žmonėms. Vaikams ir suaugusiems masažas padeda atsipalaiduoti ir suaktyvinti kraujotaką, limfinę sistemą, sustiprinti imunitetą ir pagerinti bendrą sveikatą bei laikyseną. Yra daugybė masažo rūšių, todėl pasirinkimas džiugina. Verta išskirti holistinį masažą, kuris sujungia daug skirtingų masažo rūšių ir jo technikų į vieną procesą. Žodis „holistinis“ reiškia „visa apimantis“, ir būtent šis žodis puikiai apibūdina šio masažo esmę. Bendras masažas pirmiausia atpalaiduoja veido raumenis, tada kaklą ir masažuojami nugaros raumenys ir galiausiai kojos.

Paprastai ilgą laiko tarpą praleidžiame vienoje pozicijoje, nes kiekvieną dieną stovėdami arba sėdėdami ir dirbdami atliekame tuos pačius monotoniškus veiksmus. Mūsų kūnas patiria disbalansą, todėl turime padėti jam atsigauti, tai gali padėti padaryti atpalaiduojančios vonios ir apsilankymas pas masažo meistrą, kuris geriausiai išmano apie savo darbą ir kaip atpalaiduoti visą žmogaus kūną. Be to, nuolatinė įtampa, skubumas ir darbo krūvis gali pakenkti mūsų nervų sistemai, o holistinis masažas ne tik padeda atkurti kūno pusiausvyrą, bet ir padeda atkurti proto pusiausvyrą. Šis masažas yra išskirtinis, nes tai masažas, veikiantis kiekvieną kūno ir proto dalelę.

 

Holistinis masažas yra daugelio skirtingų masažo rūšių derinys, tai lyg viso kūno atsipalaidavimo kursas. Masažo metu pajusite harmoniją visame kūne. Viso kūno masažas atliekamas rankomis, daugiausia dėmesio skiriant tuo metu masažuojamam asmeniui. Masažas susideda iš kelių skirtingų technikų, kurios savaip sujungia ir padeda įvairioms kūno dalims. Svarbu tai, jog tam tikri taškai bus paveikti, o tai padės visiškai atsipalaiduoti ir pamiršti gyvenimo sunkumus. Masažas yra naudingas sveikiems žmonėms ir žmonėms, turintiems įvairių sveikatos problemų. Vienas iš svarbiausių masažo privalumų yra raumenų ir emocinės įtampos mažinimas, taip pat kraujo ir limfos apytakos stimuliavimas. Masažas taip pat gali pagreitinti riebalinių liaukų veiklą, pagerinti endokrininę ir nervų sistemą. Be to, po masažo oda tampa elastingesnė ir pašalinamos žvynuotos epidermio ląstelės.

Atgal