VALSTYBĖS LAIKRAŠTIS. ĮSTEIGĖ DR. J.BASANAVIČIUS 1917 M. VASARIO 28 D.

Sveikata

09. 15. Nenuginčijama imbiero nauda

Rudeniški orai skatina rinktis sotesnius patiekalus, gerti daugiau karštųjų gėrimų ir pasirūpinti organizmo stiprinimu.

Imbieras vertinamas ne tik dėl ypatingo skonio, bet ir dėl naudingųjų savybių. 

Kadangi turi daug antioksidantų, imbieras saugo nuo širdies ir kraujagyslių ligų. 

Imbieras yra tikras vitaminų, mineralų ir mikroelementų šaltinis. Būtent šios imbiero savybės padeda stiprinti imuninę sistemą. Imbieras turi C, A ir E bei daug B grupės vitaminų, taip pat kalcio, magnio, natrio, cinko bei geležies. Imbieras pasižymi ir žvalinančiomis savybėmis, padeda veiksmingai kovoti su nuovargiu.

Geriausia rinktis šviesiai rudos spalvos imbiero šaknį. Jo minkštimas turi būti šviesiai geltonas, sultingas ir labai kvapnus. Šviežias imbieras gali būti laikomas šaldytuve keletą savaičių.  Taip pat galite jį užšaldyti ir išimti gabalėlį prieš dedant į patiekalus.

Parengė Birutė Silevičienė

Atgal