VALSTYBĖS LAIKRAŠTIS. ĮSTEIGĖ DR. J.BASANAVIČIUS 1917 M. VASARIO 28 D..

Sveikata

2022.03.07. Pavasaris su žalumynais lėkštėje

Šviežių daržovių, salotų ir prieskoninių žolelių, tinkančių gaivioms pavasarinėms salotoms ar sriuboms neturėtų trūkti pavasario mityboje. 

Visi išvardinti produktai yra puikūs savo sudėtimi, turintys skaidulų ir biologiškai aktyvių maisto medžiagų.

O ką lemia žalia spalva? Ji daugiausia priklauso nuo chlorofilo –  grupės žalių, magnio turinčių augalų pigmentų, porfirino darinių. Sveikatai palankios mitybos sampratoje žalia spalva asocijuojasi su augalinės kilmės geležimi, mineralinėmis medžiagomis ir fitochemikalais, kurie yra ypač naudingi sveikatai.

Prasidėjus pavasariui, parduotuvių asortimente kaip niekada gausu įvairių šviežių žalumynų: ankštinių žirnių, svogūnų laiškų, špinatų, įvairių salotų, smidrų, ridikėlių. 

Naudingiausia žalumynus valgyti šviežius,  arba dėti juos į trintus kokteilius. Skanauti reikėtų kuo įvairesnius žalumynus, nes kiekvienas jų turi skirtingą skonį.

Parengė Birutė Silevičienė

Atgal