VALSTYBĖS LAIKRAŠTIS. ĮSTEIGĖ DR. J.BASANAVIČIUS 1917 M. VASARIO 28 D..

Sveikata

2022.03.09. Ridikėlių lapai – salotoms ir kokteiliams

Ridikėliai yra viena ankstyviausių daržovių, universaliai panaudojami virtuvėje – jie suteikia gaivumo, todėl tai puikus garnyras prie įvairiausių patiekalų.

Šių daržovių būna pačių įvairių spalvų ir formų – juodų, violetinių, baltų, ryškiai raudonų ir vos rausvų, pereinančių iš vienos spalvos į kitą bei didelių, mažų, apvalių, pailgų, plonų, storų ir dar daugybė įvairiausių rūšių.

 Tamsesnės spalvos ridikėliai dažniausiai būna kartesni, o šviesesnės spalvos – saldesni.

Ridikėlius dažniausiai dedame į salotas arba supjaustome ir patiekiame kaip garnyrą šalia kepsnio, tačiau šia daržove galima gardinti padažus, galima naudoti gaminant sumuštinius ar mėsainius, ridikėliai puikiai tinka šaltose vasariškose sriubose,  juos galima virti, kepti, marinuoti.

 Neišmeskite lapų – dėkite juos į salotas, omletus, kiaušinienes ir žaliuosius kokteilius.

Parengė Birutė Silevičienė

 

Atgal