VALSTYBĖS LAIKRAŠTIS. ĮSTEIGĖ DR. J.BASANAVIČIUS 1917 M. VASARIO 28 D..

Sveikata

2022.03.18. Maisto pasirinkimas: daugiau ar kokybiškiau?

Organizmui normaliai funkcionuoti reikalingi tam tikri kiekiai tam tikrų maistinių medžiagų. Mitybos pagrindas – duona ir kruopos. Kruopos, duona, makaronai, bulvės – tie maisto produktai, kurie organizmui duoda B grupės vitaminus, kompleksinius angliavandenius, mikroelementus.

Su vaisiais ir daržovėmis organizmas gauna vitaminų, ypač vitamino C, įvairiausių mineralų. 

Pieno produktai reikalingi mums todėl, kad iš jų gauname kalcio ir lengvai įsisavinamų baltymų, vitamino D. Riebaluose tirpius vitaminus, B grupės vitaminus, geležį, visaverčius baltymus gauname iš mėsos ir žuvies. Tai pačiai produktų grupei priskiriami kiaušiniai bei ankštinės daržovės.

Nebūtina pirkti brangią žuvį – svarbu valgyti žuvies.

 

 

Atgal