VALSTYBĖS LAIKRAŠTIS. ĮSTEIGĖ DR. J.BASANAVIČIUS 1917 M. VASARIO 28 D..

Sveikata

2022.04.15.Velykų stalą turi puošti ne tik margučiai, bet ir įvairiaspalvės daržovės

 

Velykos – gamtos nubudimo šventė. Graži tradicija šventinius stalus puošti margučiais. Gražiai stalą papuoš ir sveikatai bus naudingos ant šventinio stalo esančios įvairiaspalvės daržovės.

 Šviežios, šaldytos, raugintos ar konservuotos daržovės ne tik puikiai derės prie mėsos patiekalų, bet ir papildys jūsų mitybą vitaminu C, kuris labai svarbus siekiant sustiprinti imuninę sistemą, vitaminu A, kaliu, bei kitomis naudingomis medžiagomis.

Pietų stalui vietoj mišrainių su majonezu labai tiks šviežių daržovių salotos. Stenkitės salotas pagardinti kopūstu, morkomis, ridikėliais ar ant palangės užaugintomis petražolėmis bei svogūnų laiškais. Beje, pastaruosiuose gausu vitamino A ir folio rūgšties. Puikiai tinka rūsyje nuo rudens užsilikusios daržovės. Net jei morkos, burokėliai ar bulvės jau šiek tiek pavyto, jos vis tiek puikiai tinka troškiniams ar garnyrams gaminti.

Velykos – graži pavasario šventė, kuri puikiai tinka pradėti sveikai maitintis ir artėjančius geresnius pavasario orus pasitikti geriau besijaučiantiems, žvalesniems ir sustiprėjusiems.

Parengė Birutė Silevičienė

Atgal