VALSTYBĖS LAIKRAŠTIS. ĮSTEIGĖ DR. J.BASANAVIČIUS 1917 M. VASARIO 28 D..

Sveikata

2022.05.04.Ką svarbu žinoti prieš atliekant plaukų šalinimą lazeriu?

Artėjant vasarai, moterys ima sukti galvą, kaip palengvinti plaukelių šalinimo procedūras. Kasdieninė plaukelių priežiūra atima daug laiko, dirgina ir sausina odą, todėl dažnai ieškoma būdų kaip šį procesą pakeisti.

Vienas efektyviausių būdų pašalinti nepageidaujamus kūno ir veido plaukelius – plaukų šalinimas lazeriu. Ši procedūra atliekama naudojant lazerio šviesos impulsus, kurie 755 nm gylyje selektyviai sąveikauja su plauko melaninu odoje, nepažeidžiant aplinkinių audinių. Po procedūros oda tampa švelnesnė, lygesnė. Tai neabejotinai palengvina kasdienę odos priežiūrą – nebereikia skirti laiko įprastinėms depiliacijos procedūroms.

Svarstote apie plaukų naikinimą lazeriu, tačiau nežinote kaip tam pasiruošti? Pateiksime keletą patarimų, kuriuos kiekvienas turėtų žinoti prieš atlikdamas šią procedūrą.

Asociatyvi nuotrauka iš Pexels.com

Prieš procedūrą:

  • Venkite kitų plaukų šalinimo būdų. Prieš pirmąją procedūrą, mažiausiai keturias savaites venkite depiliacijos vašku, pešiojimo pincetu ar plaukelių balinimo. Lazeris turi sugebėti atpažinti folikulą, todėl bet koks plaukų folikulų sutrikdymas gali turėti įtakos ir šalinimas lazeriu bus nesėkmingas.
  • Prieš procedūrą švariai nuskuskiteodos plotą. Dieną prieš procedūrą reikia švariai nuskusti vietą, kurią depiliuosite lazeriu. Tam yra gana paprasta priežastis: lazeriu reikia nukreipti plauko folikulą į šaknį, o ilgi plaukai, išsikišę virš odos, tam trukdys. Plaukai gali patys sugerti lazerio energiją, o ne tiesiogiai patekti į plauko folikulą, tad tokia procedūros eiga bus tik laiko švaistymas ir neturės jokio poveikio.
  • Venkite bet kokio saulės poveikio. Nors vasarą įdegis yra pageidautinas, jis nėra tinkamas plaukų šalinimui lazeriu. Kai esame įdegę, mūsų odos pigmentas labiau sutampa su plauko folikulo pigmentu, todėl lazeriu jį sunkiau aptikti. Norėdami gauti geresnį rezultatą, mėnesį prieš procedūrą stenkitės vengti saulės. Ruduo, žiema ir ankstyvas pavasaris yra geriausias laikas šioms procedūroms atlikti.
  • Venkite dirbtinio įdegio. Kadangi odai patamsinti naudojami purškiami įdegiai bei įdegio losjonai, yra tikimybė, kad daugiau lazerio energijos bus absorbuojama odoje, o ne plaukų folikuluose.
  • Venkite odos priežiūros priemonių. Jei esate įpratę kiekvieną rytą odą tepti aliejumi, drėkinamaisiais kremais ar kremais nuo saulės, losjonais, dezodorantais - šį veiksmą turėsite procedūros dieną praleisti. Norint išvengti komplikacijų ir spalvos pakitimo pavojaus, svarbu, kad oda būtų visiškai švari.
  • Vartojate vaistus? Pasitarkite su gydytoju. Jei vartojate kokius nors paskirtus vaistus, verta pasitarti su gydytoju, ar tai neturės įtakos šiai procedūrai. Tam tikri vaistai gali padidinti odos jautrumą lazerio spinduliams ir sukelti nepageidaujamų reakcijų. Gali būti, kad prieš procedūrą tam tikrą laiką turėsite nustoti vartoti vaistus. Pasikonsultuoti šiais klausimais galite su ilgametę plaukų šalinimo patirtį turinčios „Sapiegos klinikos“ specialistais.

Procedūros metu:

Procedūros metu, specialistas pridės lazerio antgalį prie jūsų švariai nuvalytos odos ir manevruos konkrečiose plaukelių šalinimo zonos ribose. Tokiu būdu lazerio spindulys pateks per odą į plaukų folikulus ir intensyvi lazerio spindulio šiluma juos pažeis ir sunaikins. Ką dar reikia žinoti apie procedūrą:

  • Procedūros trukmė.Priklausomai nuo odos srities dydžio, procedūra gali trukti nuo kelių minučių (pavyzdžiui viršutinė lūpa) iki valandos (pavyzdžiui kojos, bikinio zona). Taigi, net per pietų pertrauką galbūt galėsite atlikti greitą plaukų šalinimo lazeriu procedūrą.
  • Neskausminga procedūra.Plaukų šalinimas lazeriu nėra toks skausmingas, kaip manote, ir paprastai yra daug labiau toleruojamas plaukų šalinimo būdas nei skutimas ar depiliacija vašku. „Sapiegos klinikoje“plaukai šalinami aleksandrito lazeriais „GentleLase PRO“ ir „GentleMax PRO“. Šie lazeriai turi integruotą šaldymo technologiją, kuri užtikrina greitą, saugią ir tik minimalų diskomfortą sukeliančią procedūrą.
  • Rezultatai gali užtrukti kelias savaites. Nors po vieno apsilankymo galite pastebėti, kad plaukų augimas žymiai sulėtėja, o po 4-8 procedūrų galite pasiekti iki 90% augimo sumažėjimą. Šias procedūras specialistai rekomenduojama atlikti reguliariai kas 4–10 savaičių, atsižvelgiant į tai, kurioje kūno vietoje procedūra atliekama.

Asociatyvi nuotrauka iš Pexels.com

Po procedūros:

Nors procedūra visiškai nesudėtinga, tačiau būtina laikytis kai kurių specialistų nurodymų:

  • Šalutiniai poveikiai. Pirmąsias kelias valandas po plaukų šalinimo lazeriu galite pastebėti paraudimą ir patinimą. Kad sumažintumėte diskomfortą, apdorotą vietą patepkite ledu. Jei iš karto po plaukų šalinimo lazeriu pasireiškia odos reakcija, gydytojas pažeistą vietą gali patepti steroidiniu kremu.
  • Venkite saulės ir soliariumo. Po plaukų šalinimo lazeriu ir tarp suplanuotų procedūrų venkite ypač šiuo metų laiku itin aktyviai skleidžiamų saulės UV spindulių bei nesinaudokite soliariumu šešias savaites arba taip, kaip nurodė gydytojas. Taip pat kasdien naudokite plataus spektro SPF30 apsaugos nuo saulės priemones.
  • Venkite karšto dušo, sporto salės. Lazerinės procedūros sukuria šilumą odoje, todėl svarbu vengti karštų vonių ar dušų, kurie gali padidinti kūno temperatūrą ir sukelti dirginimą.

Apsilankymai sporto salėje, saunoje ar SPA taip pat yra nerekomenduotini, nes jie sušildys ir oda pradės prakaituoti. Laikykite zoną vėsią ir hidratuotą patepdami rekomenduojamu kremu po lazerio arba nusiprauskite po vėsiu dušu, kad nuramintumėte odą.

Taigi, jei norite išmesti visus turimus skustukus ir džiaugtis glotnia oda be plaukelių, Jums tereikia laikytis visų šių instrukcijų, reguliariai atlikti procedūras, kad ilgainiui atsikratytumėte nepageidaujamų plaukų. Taip pat labai svarbu, kad plaukų šalinimas lazeriu būtų atliktas patikimoje ir saugioje vietoje, kvalifikuotų specialistų.

Atgal