VALSTYBĖS LAIKRAŠTIS. ĮSTEIGĖ DR. J.BASANAVIČIUS 1917 M. VASARIO 28 D..

Sveikata

2022.07.12. Valerijonas padeda atsipalaiduoti, sureguliuoti miego trukmę

Medicinoje valerijonas vertinamas ne tik kaip vaistinis augalas, padedantis palaikyti normalią nervų sistemos veiklą, bet ir stabilizuojantis užmigimo trukmę. Nors jis dažnai randamas įvairiuose maisto papilduose ir vaistiniuose preparatuose, tačiau specialistai pastebi, kad apie jo vartojimą dažnas žino ne viską.

Padeda atsipalaiduoti, sureguliuoti miego trukmę, grįžti į įprastinį gyvenimo ritmą, emociškai stabilizuoja – tai tik keletas vaistinių valerijonų naudų, kurias dažnas įvardytų net nesidomėjęs moksliniais tyrimais.
Visame pasaulyje valerijonas atpažįstamas praktiškai tokiu pat pavadinimu ir vertinamas, pirmiausiai, dėl įtakos mūsų užmigimo trukmei ir miego kokybei.
Centrinė nervų sistema veikia kaip koordinatorius, todėl valerijonų poveikis gali būti ne tik lokalus, bet taip pat padedantis atpalaiduoti raumenis ir virškinamojo trakto sistemoje, mažinantis spazmų tikimybę, užtikrinantis sklandžią virškinimo veiklą, padedantis įveikti padidintą rūgštingumą.
Per didelės valerijonų dozės gali veikti priešingai – skatinti susierzinimą, dirginimą, nervingumą. Taip pat tai gali sukelti pykinimą, pilvo skausmą, galvos svaigimą.

 

 

Atgal