VALSTYBĖS LAIKRAŠTIS. ĮSTEIGĖ DR. J.BASANAVIČIUS 1917 M. VASARIO 28 D..

Sveikata

2022.07.14. Kamparo aliejus – pagalba slenkantiems plaukams

 

 Dėl kraujotaką stimuliuojančių savybių, kamparo aliejus padeda sustiprinti pažeistus plaukus ir jų šaknis. Norint sumažinti plaukų slinkimą, rekomenduojama keletą lašų kamparo aliejaus įlašinti į naudojamą losjoną šaknims ir švelniai įmasažuoti į galvos odą. Tai ne tik sumažins išslenkančių plaukų kiekį, bet ir pagerins jų struktūrą, paskatins augimą bei suteiks natūralaus žvilgesio. Tiesa, jeigu naudosite vien tik kamparo aliejų be jokių papildomų losjonų, norėdami, kad jis geriau įsigertų į odą, prieš vartojimą jį šiek tiek pašildykite šilto vandens dubenėlyje.

Kamparas padeda malšinti vietinį skausmą, gelbsti esant raumenų, sausgyslių ar sąnarių uždegimui.

Kamparo aliejų galima naudoti ne tik kaip natūralų grožio eliksyrą, bet ir kaip apsisaugojimo nuo vabzdžių priemonę, tereikia atidaryti kamparo aliejaus buteliuką ir padėti jį kur nors netoliese – stiprus jo aromatas veiksmingai atbaidys vabzdžius.

Susidūrus su pasunkėjusiu ryklės, bronchų ar plaučių darbu, viršutinių kvėpavimo takų infekcijomis, rekomenduojama kamparo aliejų garinti aromaterapijos būdu arba naudoti inhaliacijoms nuo peršalimo.

 


 

Atgal