Sveikata
2023.03.04. Netikėti deriniai švenčių stalui, kuriuos verta išbandyti
Šokoladas ir burokėliai. Burokėliai suteiks šokoladiniam pyragui, biskvitui ar keksiukams daugiau drėgmės ir paryškins šokolado skonį. Įsitikinkite, kad šokoladas dera ne tik su druska ir aitriosiomis paprikomis.
Kava ir mėsa. Kava – ne tik nepamainomas ryto gėrimas, bet ir puikus priedas prie visų mėsos rūšių. Ją galite naudoti marinuodami mėsą arba sumaišyti su kitais prieskoniais mėsai įtrinti. Kepant ant grotelių kava karamelizuosis, o mėsa bus labai aromatinga.
Moliūgų sėklų aliejus ir ledai. Sūrūs deriniai su ledais gali skambėti keistai, tačiau šis maloniai nustebins. Riešutinis moliūgų sėklų aliejaus poskonis puikiai dera su kremine ledų konsistencija ir sukuria neįprasto skonio ir malonios tekstūros duetą.
Sūris ir vaisiai. Kietųjų sūrių kombinacijos gali būti puikios ne tik su vynuogėmis. Jus maloniai nustebinti gali kriaušių ir pelėsinių sūrių, obuolių ir čederio arba spanguolių ir mocarelos deriniai. Kai kurie gurmanai čederiu netgi paskanina obuolių pyrago tešlą.
Avokadas ir šokoladas arba kakavos milteliai. Turint omeny neutralų avokadų skonį ir fantastišką kreminę konsistenciją neturėtų stebinti tai, kad jie puikiai dera su šokoladu ar kakavos milteliais. Sumaišę šiuos ingredientus pagaminsite puikų kremą ar net ledus.
Parengė Birutė Silevičienė
Atgal