VALSTYBĖS LAIKRAŠTIS. ĮSTEIGĖ DR. J.BASANAVIČIUS 1917 M. VASARIO 28 D..

Sveikata

2023.04.27. 5 dažniausiai užduodami klausimai apie abdominoplastiką

 

Kone kiekvienas nori turėti plokščią pilvą. Visgi, kūno anatomijai įtakos turi tiek genetika, tiek asmeniniai įpročiai, tiek gyvenimo įvykiai, todėl plokščią pilvą turi ne visi. Tiems, kurie siekia susigrąžinti dailias kūno formas ir ieško sprendimo būdų, kaip sumažinti pilvo apimtis, rekomenduojama atlikti abdominoplastiką. Ši procedūra ne tik pašalina riebalų ir odos perteklių, bet ir sujungia pilvo raumenis bei patobulina išvaizdą. Straipsnyje pateiksime specialistų atsakymus į dažniausiai užduodamus klausimus apie pilvo plastiką.

 

1. Ar po operacijos bus matomi randai?

 

Ekspertai teigia, kad pilvo plastinė operacija yra invazinė procedūra, todėl randai po jos lieka. Vis dėlto, jie yra lengvai maskuojamoje vietoje – bikinio srityje. Šioje srityje apatinių drabužių ar maudymosi kostiumėlio dengiamą, gražiai sugijusį randą sunku pastebėti. Be to, laikui bėgant, randas vis labiau blunka ir nyksta.

 

2. Ar operacija atliekama tik moterims?

Dažniausiai pilvo plastika domisi moterys, tačiau ji aktuali ir vyrams, pavyzdžiui, numetusiems itin daug svorio. Moterys šia operacija įprastai domisi po gimdymo, kai nėštumo metu prasiskiria pilvo raumenys  ar oda išsitempia, praranda stangrumą (kitaip nei riebalinis audinys, net ir intensyviai sportuojant, po gimdymo ji negali susitraukti). Specialistai nori pabrėžti, kad dėl galimų komplikacijų, ši procedūra nėra atliekama antsvorį turintiems žmonėms. Tad svarbu įsidėmėti, kad abdominoplastika nėra vienas iš lieknėjimo būdų, tam reikalingos mitybos korekcijos ir skrandžio mažinimo operacijos.

 

3. Ar tuos pačius rezultatus galima pasiekti sportu ir sveika mityba?

 

Aktyvus gyvenimo būdas ir subalansuota mityba iš tiesų pagerina gyvenimo kokybę ir padailina kūno formas. Įvairūs pratimai leidžia ne tik numesti svorio, bet ir sustiprinti raumenis. Vis dėlto, šie metodai ne visada leidžia pasiekti norimų rezultatų. Netekus daug svorio ar po nėštumo atsiradus odos pertekliui, šio pašalinti beveik neįmanoma. Dėl to plastikos chirurgai pataria rinktis abdominoplastiką, kurios metu pašalinama suglebusi oda.

 

4. Koks gijimo laikotarpis?

 

Gijimo laikotarpis po abdominoplastikos gali trukti skirtingai, priklausomai nuo genetikos ir rekomendacijų laikymosi. Gydytojai rekomenduoja bent 2–3 savaites ilsėtis. Būtent po tiek laiko jau galima grįžti į darbus, o palengva grįžti į sportą – praėjus 2–3 mėnesiams. Gijimo laikotarpiu specialistai pataria:

 

  • dėvėti kompresinę aprangą;
  • bent 2–3  mėnesius vengti saulės vonių, pirčių ir vandens pramogų;
  • vartoti pakankamą kiekį skysčių.

 

Kompresiniai drabužiai mažina patinimą, o pakankamas kiekis skysčių gerina audinių gijimą. Mėgautis saulės voniomis specialistai rekomenduoja tik po dviejų mėnesių, uždengiant pilvo apačios ir bambos randus. Tiesioginiai saulės spinduliai gali sukelti randų hipertrofiją ir pigmentaciją. Be to, šiluma dirgina randus ir gali sukelti patinimą, todėl patariama į pirtis grįžti palengva po 3 mėnesių nuo operacijos atlikimo.

 

5. Kuo skiriasi abdominoplastika nuo liposakcijos?

 

Chirurgai pastebi, kad gana dažnai žmonės klaidingai mano, kad abdominoplastika ir liposakcija yra itin panašios procedūros. Atliekant pilvo plastiką pašalinama tik perteklinė oda ir sutraukiami pilvo raumenys, o atliekant liposakciją – nusiurbiami kūno riebalai. Tad norintiems sumažinti kūno svorį, patariama rinktis liposakciją.

 

Pilvo sienos korekcija vis labiau populiarėjanti plastinė operacija tiek tarp moterų, tiek tarp vyrų. Tad nenuostabu, kad klausimų apie procedūrą vis daugėja. Jeigu sudomino ši procedūra, rekomenduojama kreiptis į kvalifikuotus specialistus. Kokybiškai ir tiksliai atlikta korekcija leis džiaugtis dailiu pilvu ir sugrąžins ar padidins pasitikėjimą savimi.

Atgal