VALSTYBĖS LAIKRAŠTIS. ĮSTEIGĖ DR. J.BASANAVIČIUS 1917 M. VASARIO 28 D..

Sveikata

2023.04.27. Pavasaris: kaip šis sezonas veikia mūsų kūną?

 

Pavasaris – gamtos atgimimo metas, kuomet pražysta gėlės, pradeda čiulbėti paukščiai ir šyla oras. Tačiau atgimsta ne tik gamta, bet ir mūsų kūnas, pagerėja nuotaika. Taip yra todėl, nes dažniau šviečia saulė, o ir dienos tampa vis ilgesnės. Tai, kaip pavasaris veikia mūsų kūną, išties įdomu. Taigi, aptarkime tai plačiau.

 

Daugiau energijos

 

Šiltas oras ir ilgesnės dienos skatina išeiti į lauką, pasivaikščioti. Pasivaikščiojimai ir kita fizinė veikla kelia energijos lygį, tad jaučiamės aktyvesni ir kūrybiškesni. Tai yra viena iš priežasčių, kodėl pavasarį neretai norime užsiimti nauja veikla ar įgyvendinti seniai galvoje besisukančias idėjas. Galbūt netgi tokias, kaip seksualių naktinukų įsigijimas, norint nustebinti savo partnerį. Greitai ir lengvai tokią idėją galite įgyvendinti apsilankę internetinėje parduotuvėje Romantika.

 

Geresnė nuotaika

Saulė gali pagerinti mūsų nuotaiką. Ir ne, tai nėra vien tik iš piršto laužtas pasakymas. Mokslininkai įrodė, kad saulės skleidžiama šviesa tikrai pakelia nuotaiką ir suteikia energijos. Taip yra todėl, nes ji skatina serotonino, kuris kitaip dar vadinamas „laimės hormonu“, gamybą. Be to, saulės šviesa padeda organizmui gaminti vitaminą D, kuris taip pat gerina nuotaika. Tad atėjus pavasariui, daugiau laiko leiskite lauke ir mėgaukitės šiltais saulės spinduliais.

 

Mažiau streso

 

Kaip jau ir minėjome, pavasarį norisi vis dažniau išeiti į lauką. O lauke mes įkvepiame gryno oro, kuris padeda nurimti ir sudėlioti mintis į vietas. Tai gali būti efektyvus streso mažinimo būdas, ypač praverčiantis sunkiai ir įtemptai dirbant. Taigi, jei pastebėjote, kad pasijutote pavargę ar prislėgti, pasistenkite išeiti į lauką. Tai turėtų iš karto padėti pasijusti geriau. O, svarbiausia, tokia „terapija“ nieko nekainuoja.

 

Žinoma, galima rasti ir daugiau privalumų, kuriuos mūsų kūnui teikia pavasaris. Tačiau tikime, kad ir aptartieji jus paskatins dar labiau pamilti šį metų laiką. Pavasaris, ko gero, yra pats tinkamiausias metas išjudinti savo kūną po saldaus žiemos miego. Be to, nepamirškite, kad šis sezonas reiškia ir naujas pradžias, todėl nebijokite eksperimentuoti ir išbandyti naujų dalykų.

Atgal