VALSTYBĖS LAIKRAŠTIS. ĮSTEIGĖ DR. J.BASANAVIČIUS 1917 M. VASARIO 28 D..

Sveikata

2023.05.29. Kuo paskaninti vandenį

Atėjus vasarai ir atsirandant vis daugiau šviežio derliaus vaisių bei uogų, galima šias gėrybes panaudoti ir vandeniui paskaninti. Gardžių ir sveikatai palankių derinių – begalės. Avietės, mėlynės, perpus perpjautos braškės ar vyšnios ne tik skanina vandenį, bet ir patraukia dėmesį savo spalvomis, tad  tokio vandens atsigers net jo neįpratę gurkšnoti vaikai. Nors įprasta vandenį gardinti citrusinių vaisių griežinėliais, į ąsotį galite įmesti ir obuolio skiltelių, agurko griežinėlių, išbandyti įvairius derinius su citrinos sultimis, meliono ar arbūzo gabalėliais. Neišmeskite ir obuolio, agurko ar meliono žievelių, nes jos taip pat suteiks švelnaus skonio geriamam vandeniui.

Į vandenį galima dėti ir įvairias kvapnias žoleles bei prieskonius: ramunėles, rozmariną, šviežią kalendrą, petražoles, melisą, čiobrelius, mėtas. O tam, kad vanduo įgautų daugiau priedų skonio, jis turėtų pastovėti bent 2–3 valandas. Tik nelaikykite vandenyje vaisių  ar žolelių pernelyg ilgai, daugiau kaip 12 valandų, kad jis nesugestų. Priedus po keleto valandų geriau išimti, palikus tik vandenį.

Parengė Birutė Silevičienė

 

Atgal