VALSTYBĖS LAIKRAŠTIS. ĮSTEIGĖ DR. J.BASANAVIČIUS 1917 M. VASARIO 28 D..

Būstas

2023.01.24. Išperkamoji nuoma - lengvesnis kelias į nuosavą būstą

Visad svajojote apie nuosavą būstą viename iš didžiausių Lietuvos miestų, tačiau niekaip negalite susitaupyti pradiniam įnašui? Jus domintų išperkamoji būsto nuoma Kaune ar Vilniuje? Jei į abu šiuos klausimus atsakėte - taip, skaitykite toliau!

Nuosavybės apibrėžimai ir pavyzdžiai

Nuomos sutartys yra alternatyva tradicinėms būsto paskoloms. Iš pradžių tokie susitarimai yra panašūs į tradicines nuomos sutartis, kurias gali pasirašyti savininkai ir nuomininkai.

Tačiau sutartis taip pat suteikia nuomininkui išskirtines teises tam tikru momentu ateityje įsigyti būstą. Dalis iš anksto sumokėtų pinigų ir dalis nustatyto mėnesinio nuomos mokesčio taip pat atitenka pirkimo kainai.

Bet kurios dvi šalys gali sudaryti tokį susitarimą, tačiau kartais jie naudojami kaip būsto programų, skirtų įperkamam būstui įkurti arba kvartalams atgaivinti, dalis.

Kaip veikia nuoma išperkamoji būsto nuoma?

Pirkėjas ir pardavėjas savo sutartyje nustato būsto pirkimo kainą. Tam tikru momentu ateityje pirkėjas gali įsigyti būstą už tokią kainą, kurią nutarė.

Svajonių būstas - ar verta išsinuomoti?

Išperkamoji nuoma vieniems pirkėjams yra prasminga, o kitiems – ne. Jei turite nestabilų kreditą banke arba jums reikia laiko sutaupyti pradinį įnašą, nuoma gali būti jums tinkamas pasirinkimas. Daug kas priklauso nuo jūsų finansų ir būsto rinkos būklės. Pagrindiniai pliusai yra šie:

  • Pirkite su prastu kreditu : pirkėjai, kurie negali gauti būsto paskolos, gali pradėti pirkti namą su nuomos sutartimi. Laikui bėgant jie gali atkurti savo kredito balus ir gauti paskolą, kai pagaliau ateis laikas įsigyti namą.
  • Užfiksuokite pirkimo kainą: rinkose, kuriose namų kainos didėja, pirkėjai gali susitarti pirkti už šiandienos kainą, kai pirkimas įvyks po kelerių metų. Pirkėjai turi galimybę atsisakyti, jei būsto kaina nukris, tačiau ar tai prasminga finansiškai, priklausys nuo to, kiek jie sumokėjo pagal susitarimą.
  • Bandomasis gyvenimas: prieš įsipareigodami pirkti turtą, pirkėjai gali pagyventi namuose. Dėl to jie gali sužinoti apie problemas, susijusias su namu, kaimynais ir bet kokias kitas problemas, kol dar ne vėlu.
  • Mažiau judėkite: pirkėjai, kurie yra įsipareigoję namui ir kaimynystėje (bet negali nusipirkti), gali patekti į namą, kurį galiausiai nusipirks. Tai sumažina persikraustymo išlaidas ir nepatogumus po kelerių metų.
  • Sukurkite nuosavą kapitalą: techniškai nuomininkai nekuria nuosavybės taip pat, kaip tai daro namų savininkai. Tačiau mokėjimai gali kauptis ir galėsite nemažą sumą skirti būstui įsigyti.

Kas gali išsinuomoti ir pirkti Lietuvoje?

Svarbu nepamiršti, kad šis išperkamosios nuomos - nekilnojamo turto įsigijimo būdas iš tikrųjų nėra skirtas tiems, kurie negali sau leisti nusipirkti nekilnojamojo turto. Jie skirti tiems, kurie gali sau leisti pirkti, bet negali susimokėti užstato, nes nuomojasi. Jei įsigiję nekilnojamąjį turtą negalite sau leisti hipotekos, išperkamoji nuoma ne jums.

Jei jus domina išperkamoji nuoma Kaune arba išperkamoji nuoma Vilniuje, apsilankykite mūsų internetiniame puslapyje https://www.numai.lt/ ir sužinokite daugiau.
 

Atgal