VALSTYBĖS LAIKRAŠTIS. ĮSTEIGĖ DR. J.BASANAVIČIUS 1917 M. VASARIO 28 D..

Būstas

2023.04.27. 3 dalykai, kurie kenkia odiniams baldams

 

Prieš nusprendžiant įsigyti odinius baldus, gali pasirodyti, kad jų priežiūra yra nemažas iššūkis. Tačiau iš tiesų užtenka atkreipti dėmesį į kelias pagrindines taisykles ir žinoti, kokie dalykai gali pakenkti tokių baldų būklei. Sudominome? Tad kviečiame skaityti šį straipsnį, kuriame dalinamės, kas labiausiai kenkia odiniams baldams ir kaip juos apsaugoti.

 

1. Saulės šviesa

 

Prieš įsigydami odinius baldus, atkreipkite dėmesį į tai, kur jie stovės. Dėl per didelio saulės spindulių poveikio oda gali išblukti ir išsausėti. Tad jei buvote nusprendę statyti šiuos baldus prie lango, pasistenkite rasti kitą vietą. Taip užtikrinsite jų ilgaamžiškumą. Nuo tiesioginių saulės spindulių apsaugoti

Magrės baldų odiniai baldai ne tik ilgą laiką puoš namų erdvę, bet ir užtikrins maksimalų sėdėjimo komfortą. 

2. Įsisenėjusios dėmės

 

Nenuostabu, kad įsigijus naujus baldus kažkuriuo metu ant jų gali atsirasti išpiltų gėrimų ar maisto dėmių. Tačiau jei šių dėmių neišvalysite iškart, gali būti, kad vėliau to padaryti nepavyks. Tad labai svarbu, kad ištepta ar aplaistyta oda būtų nedelsiant nuvalyta. Geriausia tai daryti sausu skudurėliu, o esant poreikiui, naudoti specialiai odiniams baldams skirtas priežiūros priemones.

 

3. Netinkamos priežiūros priemonės

 

Naudodami netinkamas valymo priemones, greičiausiai labiau sugadinsite savo odinius baldus nei juos nuvalysite. Odos priežiūrai nepritaikytos priemonės gali ją sugadinti, pavyzdžiui, oda gali sutrūkinėti, išsausėti ar išblukti. Tad siekdami išlaikyti odinių baldų ilgaamžiškumą, investuokite į jiems skirtas priemones.

 

Taigi, prižiūrėti tokius baldus ne taip jau ir sudėtinga. Tad nepabijokite į juos investuoti. Tinkamai prižiūrimi odiniai svetainės baldai ne tik suteiks interjerui patrauklią išvaizdą, bet ir užtikrins ypatingą komfortą. Derinkite juos taip, kaip labiausiai norisi, ir sukurkite laikui nepavaldų namų įvaizdį.

Atgal