VALSTYBĖS LAIKRAŠTIS. ĮSTEIGĖ DR. J.BASANAVIČIUS 1917 M. VASARIO 28 D..

EKONOMIKA

12 05. Visuomenės apsaugai papildomai skirta apie 10 mln. eurų

Vyriausybės patobulintame kitų metų valstybės biudžeto projekte asignavimai už vidaus saugumą atsakingoms institucijoms didėja 10 mln. eurų. 
Pasak vidaus reikalų ministro Sauliaus Skvernelio, po Vyriausybės patikslinimo viešajam saugumui kitų metų valstybės biudžeto projekte numatyta 28,5 mln. eurų daugiau nei 2015 m. 
"Suma didžiulė. Ji bus investuota į darbuotojų profesionalumą ir motyvacijos didinimą, ir įrangos, reikalingos žmonių saugumui užtikrinti, įsigijimą ir tobulinimą", - trečiadienį Vyriausybėje žurnalistams sakė ministras. 
Tai, pasak S. Skvernelio, palies visas vidaus reikalų sistemos tarnybas - policiją, Viešojo saugumo tarnybą, Valstybės sienos apsaugos tarnybą, Finansinių nusikaltimų tyrimo tarnybą, Vadovybės apsaugos departamentą bei Valstybinę priešgaisrinę gelbėjimo tarnybą. Didžiausia dalis teks didžiausiai įstaigai - Policijos departamentui, "sąlyginai didžiulę injekciją bus galima padaryti" į valstybės sienos - tiek išorinių, tiek vidinių - apsaugą bei Viešojo saugumo tarnybą. S. Skvernelis patikino, kad papildomi asignavimai vidaus reikalų sistemai paimti ne iš gynybos. Lyginant su pirmu svarstymu, asignavimai vidaus reikalų sistemos sričiai padidėjo beveik 8,5 mln. eurų. Lėšos bus skiriamos pareigūnų atlyginimams didinti, moderniai technikai ir ginkluotei bei amunicijai įsigyti.
Finansų ministras Rimantas Šadžius sakė, kad visoms vidaus saugumo institucijoms papildomi asignavimai sudarys apie 10 mln. eurų. 
"Šiuo atveju bendrai visoms institucijoms mes radome galimybę iš įvairių kitų išlaidų straipsnių ir atsižvelgiant į mano paminėtas pelno mokesčio ir akcizų surinkimo prognozes galėjome surasti 10 mln. eurų", - sakė ministras.
Patobulintame biudžeto projekte, palyginti su ankstesniu, daugiau lėšų skiriama švietimui - papildomai apie 12 mln. eurų, iš jų 9 mln. eurų mokytojų atlyginimams didinti, ir visuomenės apsaugai - papildomai apie 10 mln. eurų, iš jų apie 7 mln. eurų - Vidaus reikalų ministerijos valdymo sričiai. 
"Mes, viena vertus, taupome asignavimus po to, kai prieš dvi savaites Europos Sąjungos (ES) taryba pakoregavo 2016 m. Europos Sąjungos biudžetą - staiga sutaupėme per 10 mln. eurų įmokų į ES biudžetą. Taip pat, kadangi Seimas ruošiasi likviduoti vieną skylę biodegalų apmokestinimo srityje, atitinkamai galėjome pakoreguoti ir akcizų įplaukas. Be kita ko, turime vieną mokestį, kurį surenkame geriau negu planavome ir kurį galime gana patikimai planuoti bent jau pirmajai kitų metų pusei - tai pelno mokesčio įplaukas", - apie tai, kur rasta papildomų lėšų, aiškino ministras.

Atgal