VALSTYBĖS LAIKRAŠTIS. ĮSTEIGĖ DR. J.BASANAVIČIUS 1917 M. VASARIO 28 D..

EKONOMIKA

04 08. VRM inicijuoja viešąją konsultaciją dėl efektyvaus ES lėšų panaudojimo

Dėl 150 mln. eurų vertės Europos Sąjungos (ES) finansuojamų priemonių, skirtų valstybės valdymo tobulinimui ir modernizavimui, Vidaus reikalų ministerija (VRM) inicijuoja viešąją konsultaciją, į kurią įtraukiamos tiek įvairios institucijos, tiek ir visuomenės atstovai, informuojama VRM pranešime spaudai.
Ministerija kreipėsi į didžiausius Lietuvos universitetus, Lietuvos laisvosios rinkos institutą, Lietuvos savivaldybių asociaciją, Lietuvos verslo, verslo darbdavių ir pramonininkų konfederacijas, Lietuvos prekybos, pramonės ir amatų rūmų asociaciją, asociaciją „Investor's Forum", Lietuvos jaunimo organizacijų tarybą, Lietuvos profesinių sąjungų konfederaciją ir kitas institucijas. 
Institucijų prašoma pateikti pastabas ir pasiūlymus: kaip bei kokiomis priemonėmis būtų galimą efektyviau išnaudoti ES lėšas tam, kad būtų padidinta valdymo orientaciją į rezultatus, viešojo valdymo procesų skaidrumas bei atvirumas, pagerinta visuomenei teikiamų paslaugų kokybė, padidintas jų atitikimas visuomenės poreikiams, pagerinta verslo reguliavimo aplinka, žmogiškųjų išteklių valdymas valstybės tarnyboje.
„Norime įsitikinti, kad bus pasiekti užsibrėžti tikslai, kad Europos Sąjungos parama bus panaudota efektyviai bei duos išliekamąją vertę. Demokratinėje valstybėje vieša konsultacija - įprastas dalykas, tokia yra pažangi pasaulinė praktika. Tikiuosi, kad sulauksime modernių bei originalių idėjų, kurios, virtusios konkrečiomis priemonėmis, atneš realią naudą mūsų visuomenei bei valstybei", - sako vidaus reikalų ministras Saulius Skvernelis.
Priemones, kurios turėtų padėti modernizuoti valstybės valdymą, sukurti kokybiškas viešąsias paslaugas, įtraukti visuomenę į sprendimų priėmimą, įdiegti inovacijas į viešąjį sektorių, siūlė įvairios valstybės institucijos.
„Į procesą papildomai norime įtraukti ir visuomenę, pažangiausius jos atstovus iš akademinio, verslo pasaulio, nevyriausybinių organizacijų bei kitus. Manau, šis sprendimas tikrai pasiteisins", - tvirtina VRM vadovas.

Atgal