VALSTYBĖS LAIKRAŠTIS. ĮSTEIGĖ DR. J.BASANAVIČIUS 1917 M. VASARIO 28 D..

EKONOMIKA

03 05. Buvusieji Ūkio banko klientai nuo antradienio galės naudotis bankinėmis paslaugomis Šiaulių banke

Ūkio banko klientai bankinėmis paslaugomis Šiaulių banke galės naudotis nuo antradienio 12 valandos. Pirmuosius šešis buvusius Ūkio banko skyrius Kaune, Vilniuje, Klaipėdoje, Alytuje ir Ukmergėje Šiaulių bankas ketina atidaryti antradienio vidurdienį.

"Sekmadienį vėlai vakare, tiksliau, naktį, mes pasirašėme dokumentus su Ūkio banko laikinuoju administratoriumi dėl dalies turto ir įsipareigojimų perdavimo Šiaulių bankui. Šiandien tas darbas intensyviai daromas, tikrinami visi duomenys, kad antradienį 12 val. galėtume pradėti teikti paslaugas buvusiems Ūkio banko klientams", - pirmadienį žurnalistams sakė Šiaulių banko administracijos vadovas Audrius Žiugžda.

Buvusiuose Ūkio banko skyriuose, kuriuose Šiaulių bankas atnaujins klientų aptarnavimą, teikiamų finansinių paslaugų apimtys bus plečiamos palaipsniui, pradžioje kurį laiką bus aptarnaujami tik rezidentai - Lietuvoje gyvenamąją vietą deklaravę privatūs asmenys (paslaugoms jiems bus teikiamos banko skyriuose ir internetu) bei Lietuvos Respublikoje registruotos įmonės (paslaugos bus teikiamos tik internetu).

Veiklą atnaujinusiuose buvusiuose Ūkio banko skyriuose tik privatūs klientai galės atlikti mokėjimus litais ir eurais (be valiutos keitimo operacijų) į kitus Lietuvoje registruotus ir užsienio bankus, taip pat litais ir eurais galės įnešti ar išsigryninti pinigų (be valiutos keitimo operacijų) - grynųjų pinigų išėmimo operacijoms laikinai bus taikomi dienos limitai iki 20 tūkst. litų. Privatūs klientai galės naudotis indėlių aptarnavimo paslauga.

Pasak A. Žiugždos, šiuo metu Šiaulių bankas jau įdarbino apie 200 buvusių Ūkio banko darbuotojų. Jie dirbs 25-iuose buvusiuose Ūkio banko skyriuose, kuriuos per savaitę atidarys Šiaulių bankas. Kiek darbuotojų iš Ūkio banko dar galėtų prireikti, Šiaulių banko vadovas pasakyti negalėjo. Ūkio bankas visoje šalyje turėjo 80 skyrių, jame dirbo apie 700 darbuotojų.

Nuo antradienio buvusiems Ūkio banko klientams bus sudarytos sąlygos naudotis ir internetinės bankininkystės paslaugomis. Per "Eta banką" privatūs ir verslo klientai galės atlikti mokėjimus litais ir eurais (be valiutos keitimo operacijų) į kitus Lietuvoje registruotus ir užsienio bankus, sumokėti mokesčius už komunalines paslaugas ir įmokas už kitas paslaugas, naudotis savo lėšomis (indėliais, banko sąskaitomis).

Buvusių Ūkio banko klientų drausti terminuotieji indėliai bus administruojami Šiaulių banke - jiems iki indėlio sutarties termino pabaigos galioja tos pačios sąlygos ir palūkanos, kurios buvo nustatytos Ūkio banke.

A. Žiugžda nesiėmė spėlioti, kiek buvusių Ūkio banko indėlininkų gali suskubti atsiimti savo pinigus. "Jeigu nėra svarbių priežasčių, indėlininkams tikrai nereikia skubėti atsiimti pinigų, nes tokiu atveju bus prarandamos sukauptos palūkanos", - teigė Šiaulių banko vadovas.

Indėliams, kuriems numatytas automatinis pratęsimas, bus taikomos tuo metu Šiaulių banke galiojančios indėlių palūkanų normos.

Pasak A. Žiugždos, nuo praėjusios savaitės į Šiaulių banką kreipėsi apie 10 tūkst. buvusių Ūkio banko klientų, kurie pageidavo gauti Šiaulių banko mokėjimo korteles. "Apie 5 tūkst. mūsų korteles jau atsiėmė", - sakė A. Žiugžda.

Šiaulių bankui perduoti buvę Ūkio banko klientai, turintys kreditinių įsipareigojimų, nuo kovo 5-osios galės savo sąskaitas ir kreditinius likučius jose matyti elektroninės bankininkystės sistemoje "Eta bankas" - klientai ir toliau turi vykdyti savo įsipareigojimus ir pagal nustatytus grafikus atlikti mokėjimus į savo kredito sąskaitas, kaip jas mokėjo iki moratoriumo paskelbimo Ūkio bankui.

Privatūs bei verslo klientai, naudojęsi individualių seifų paslauga, ir toliau galės ja naudotis tuose buvusio Ūkio banko skyriuose, kuriuos atidarys Šiaulių bankas. Klientai, kurie nuomojosi individualius seifus neatidaromuose Ūkio banko skyriuose, nutraukti individualių seifų nuomos sutarčių ir atsiimti seife saugomo turto laikinai negali. Apie šių individualių seifų aptarnavimą Šiaulių bankas teigia informuosiąs atskirai.

Nuo antradienio klientai bus pradėti aptarnauti šešiuose Ūkio bankui anksčiau priklausiusiuose padaliniuose: Alytuje (Jotvingių g.7 A), Kaune (Laisvės al. 80 / Maironio g. 26) ir Kalniečių KAS (Savanorių pr. 375), Klaipėdoje (Naujakiemio KAS, Taikos pr. 101), Ukmergėje (Kęstučio a. 7) ir Vilniuje (Vilniaus g. 28 / Benediktinių g. 2).

Atgal