VALSTYBĖS LAIKRAŠTIS. ĮSTEIGĖ DR. J.BASANAVIČIUS 1917 M. VASARIO 28 D..

Europos Sąjunga

05 09. Europos dienos ir restoranų mugės „Europos skonis" atidarymas

Šiandien, gegužės 9 d., 12 val. V. Kudirkos aikštėje – Europos dienos ir restoranų mugės „Europos skonis" atidarymas – mugės dalyvius, organizatorius ir prekeivius sveikins Vilniaus meras Artūras Zuokas.

Gegužės 9–11 dienomis Vilniuje Vinco Kudirkos aikštėje ir Gedimino prospekte vysiančioje Europos dienos šventėje lankytojai bus kviečiami prisijungti prie įvairių veiklų, žaidimų ir viktorinų, kuriose sužinos daugiau apie Europos Sąjungą, Europos Parlamentą ir Europos Parlamento rinkimus.

Restoranų mugė „Europos skonis“ pristato 10 Europos šalių virtuvių patiekalus (Gedimino pr.)

Apsilankę „Europos skonio“ mugėje, virtualiai pabuvosite Švedijoje, Graikijoje, Rumunijoje, Belgijoje, Didžiojoje Britanijoje ir kitose šalyse, paragausite tradicinių patiekalų ir taip pasijusite tikrais europiečiais, kurie galės atskirti „souvlaki“ nuo „kottbullar“, o „tiramisu“ nuo „moulles“.

Atsiskaityti „Europos skonio“ mugėje galėsite kuponais, kuriuos įsigysite vienoje iš 5 kasų. Nereikės sukti galvos dėl kainų, atsiskaitymo ir grąžos.

Interaktyvus labirintas „Veik. Spęsk. Paveik“ padės nepasimesti tarp Europos Parlamento sprendimų (V. Kudirkos a.) 

Manote, kad Europos Parlamento sprendimai neturi nieko bendro su Jumis? Jei apsiperkate parduotuvėse, valgote, keliaujate į kitas šalis, turite indėlį banke – su tokiais sprendimais susiduriate ir jų poveiki jaučiate kasdien. Norite sužinoti daugiau? Ateikite ir daugiau niekada nepasiklysite!

Europos Parlamento Informacijos biuro stende dalinami leidiniai, dėliojama Europos žemėlapio dėlionė, gaminami magnetukai. (V. Kudirkos a.) 

INFORMACINIAI STENDAI IR VEIKLOS (V. Kudirkos a.) 

Gegužės 9 d., penktadienis

12.00–12.20 Europos dienos šventės atidarymas – Lietuvos valstybinio pučiamųjų instrumentų orkestro „Trimitas“ žygiavimas Gedimino prospektu.

12.00–17.00 Europos Audito rūmų informacinis stendas

EAR veiklos pristatymas, viktorinos ir įvairūs prizai šventės dalyviams

12.00–18.00 Vilniaus teritorinių ligonių kasų akcija – „Būk saugus ir sveikas Europoje“.

Informacija apie laisvą asmenų judėjimą Europos Sąjungos šalyse, Europos sveikatos draudimo kortelę, informacinė medžiaga apie europiečių teises keliaujant, žinių apie Europą viktorinos.

12.00–20.00 Susisiekimo ministerijos konkursai ir viktorinos

ES parama transporto sektoriui, 2007-2013 m. įgyvendintų projektų apžvalga, žemėlapio apie ES lėšomis modernizuojamą kelių, geležinkelių, jūrų ir oro uostų infrastruktūrą pristatymas.

Gegužės 10 d., šeštadienis

10.00–16.00 Europos Audito rūmų informacinis stendas

EAR veiklos pristatymas, viktorinos ir įvairūs prizai šventės dalyviams

10.00–18.00 Vilniaus Prancūzų vidurinės mokyklos informacinis stendas

Diskusijos apie Tarptautinės mokyklos vaidmenį ugdant mokinių pilietiškumą, Prancūzijos ir Lietuvos švietimo programas, prancūzų kalbos mokymosi ypatybes.

12.00–18.00 Vilniaus teritorinių ligonių kasų akcija – „Būk saugus ir sveikas Europoje“.

Informacija apie laisvą asmenų judėjimą Europos Sąjungos šalyse, Europos sveikatos draudimo kortelę, informacinė medžiaga apie europiečių teises keliaujant, žinių apie Europą viktorinos.

12.00–18.00 Lietuvos Širdies Asociacijos akcija

Galimybė nemokamai pasitikrinti cholesterolio kiekį kraujyje, kraujo spaudimą bei KMI (kūno masės indeksas), sužinoti apie širdies ir kraujagyslių ligų pavojų bei jų prevenciją.

13.00–17.30 Muitinės departamento pasirodymas

Muitinės mobiliųjų grupių pareigūnų ir muitinės kinologų parodomoji pažeidėjo sulaikymo programa, konfiskuotų prekių aukcionas.

Atgal