VALSTYBĖS LAIKRAŠTIS. ĮSTEIGĖ DR. J.BASANAVIČIUS 1917 M. VASARIO 28 D..

Europos Sąjunga

01.10. Trakuose vyksiančiame saugumo ekspertų susitikime - dėmesys Rusijos keliamai grėsmei

Saugumo ir gynybos politikos ekspertai bei valstybių diplomatijos vadovai ketvirtadienį Trakų rajone renkasi į tradicinį neformalų „Sniego susitikimą“, kuriame ketinama aptarti transatlantinei bendruomenei kylančius iššūkius bei atsaką į juos.

Tradiciškai kasmet sausio antrąją savaitę nuo 2008 metų Užsienio reikalų ministerijos organizuojamame „Sniego susitikime“ dalyvaus Latvijos, Estijos, Slovakijos ir Ukrainos užsienio reikalų ministrai Edgaras Rinkevičius, Svenas Mikseris, Miroslavas Lajčakas ir Pavlo Klimkinas.

Susitikime bus diskutuojama, kaip išlaikyti tvirtą transatlantinį ryšį ir stiprinti NATO - svarbiausią kolektyvinio saugumo aljansą, šiais metais minintį įkūrimo 70-metį. Pagrindinis dėmesys bus skiriamas Rusijos keliamai grėsmei ir atsako priemonėms. Atskiroje sesijoje planuojama aptarti glaudesnio ES bendradarbiavimo gynybos srityje iniciatyvas.

Dvyliktajame „Sniego susitikime“ iš viso dalyvaus daugiau nei 100 aukšto rango diplomatų, patarėjų, parlamentarų, analitinių ir tyrimo centrų tarptautinės ir saugumo politikos ekspertų iš maždaug 15 šalių, NATO ir ES institucijų. Renginį atidarys Lietuvos užsienio reikalų ministras Linas Linkevičius.

„Sniego susitikimas“ vyks sausio 10-11 dienomis.

Atgal