VALSTYBĖS LAIKRAŠTIS. ĮSTEIGĖ DR. J.BASANAVIČIUS 1917 M. VASARIO 28 D..

Gamta

04 11. Aplinkos ministras: skalūnų konkursas turėtų vykti po 2-3 mėnesių

Naują angliavandenilių konkursą Šilutės-Tauragės plote planuojama skelbti po dviejų trijų mėnesių, tačiau jo data iš esmės priklausys nuo investuotojų susidomėjimo, sako aplinkos ministras Kęstutis Trečiokas.

"Taip, du trys mėnesiai. Žinoma, spręs Vyriausybė, ne aš vienas. Tačiau, jeigu nebus susidomėjimo, atsiras tik neaiškių kompanijų iš Kinijos ar dar kažkur, tarsimės, rizikuoti ar ne. Skelbti konkursą dėl skelbimo netikslinga, reikia ir rezultato", - trečiadienį Vyriausybėje sakė K. Trečiokas.

Anot ministro, Lietuvą labiausiai domina JAV, Lenkijos ir Kanados energetikos kompanijos, turinčios skalūnų išgavimo patirties. Tačiau ministras pripažįsta signalų iš potencialių investuotojų kol kas nesulaukiąs.

"Šiuo metu didelio susidomėjimo tikrai nėra, todėl mes ir nenorime skubėti. Nenorime eiti į turgų ne turgaus dieną", - sakė ministras.

Aplinkos ir Energetikos ministerijų vadovai, reaguodami į mažėjantį investuotojų susidomėjimą, antradienį sutarė potencialių investuotojų ieškoti drauge.

Informaciją apie geologinius duomenis, teisinę aplinką, aplinkosauginius reikalavimus ir konkurso sąlygas žadama skleisti pasitelkiant tiek ambasados, tiek per tarptautinius renginius ir susitikimus su konkrečių kompanijų atstovais.

Atgal