VALSTYBĖS LAIKRAŠTIS. ĮSTEIGĖ DR. J.BASANAVIČIUS 1917 M. VASARIO 28 D..

Įvykiai

11 08. Lietuvos paštas ruošiasi Kalėdoms - išleidžiami šventiniai pašto ženklai

Lietuvos paštas jau kviečia galvoti apie kalėdines dovanas ir sveikinimus. Šiandien bus išleisti du pašto ženklai, skirti didžiosioms metų šventėms - Kalėdoms ir Naujiesiems metams. Apyvartoje taip pat pasirodys ir kalėdinis ženklintasis atvirukas.
"Kalėdiniu laikotarpiu gyventojai išsiunčia daugiausia sveikinimų - tiek atvirlaiškių ir laiškų, tiek nedidelių siuntų su lauktuvėmis. Kad sveikinimai būtų visapusiškai šventiški, kasmet prieš Kalėdas išleidžiame specialių pašto ženklų. Šiemet gražiausioms metų šventėms taip pat parūpinome du pašto ženklus - vieną, skirtą siųsti Lietuvoje, kitą - į užsienio šalis", - sakė Lietuvos pašto Ženklų leidybos departamento vadovas Ervinas Vaišnoras.
Naujuosius pašto ženklus sukūrė aštuoniolikmetė moksleivė Augustina Gruzdytė iš Vilniaus. Lietuvoje skirto siųsti pašto ženklo nominalas - 1,35 Lt, arba 0,39 Eur, į užsienio šalis - 2,80 Lt, arba 0,81 Eur. Abiejų pašto ženklų tiražai - po 750 tūkst. egzempliorių.
Su šiais pašto ženklais apyvartoje pasirodys ir pirmosios dienos vokas. Šeštadienį pašto korespondencija, apmokama naujaisiais pašto ženklais, Vilniaus centriniame pašte bus antspauduojama pirmosios dienos datos spaudu.
Kartu su šiais pašto ženklais bus išleistas ir specialiai šv. Kalėdoms ir Naujiesiems metams sukurti ženklintieji atvirukai. Atvirukų autorė - dailininkė Evelina Paukštytė. Ženklintieji atvirukai bus išleisti su dviem skirtingais nominalais, skirtais siųsti Lietuvoje ir į užsienio šalis.
Pasak E. Vaišnoro, ženklintieji atvirukai ypatingi tuo, kad juose iš karto yra atspausdintas pašto ženklas, taigi siuntėjui nebereikia papildomai pirkti pašto ženklą.

Atgal