VALSTYBĖS LAIKRAŠTIS. ĮSTEIGĖ DR. J.BASANAVIČIUS 1917 M. VASARIO 28 D..

Įvykiai

12 05. J. Giedroico medaliu apdovanoti T. Venclova ir VDU Lietuvos Didžiosios Kunigaikštystės institutas

Vienas didžiausių Lenkijos dienraščių "Žečpospolita" Ježio Giedroico (Jerzy Giedroyc) medaliu apdovanojo žinomą lietuvių poetą, vertėją, publicistą Tomą Venclovą ir akademinę intelektualinę instituciją - Vytauto Didžiojo universiteto (VDU) Lietuvos Didžiosios Kunigaikštystės institutą.
Lietuvos ambasadorius Lenkijoje Šarūnas Adomavičius, sveikindamas apdovanotuosius, pažymėjo, kad jie labai prisidėjo prie to, kad J. Giedroico idėjos būtų įgyvendintos realybėje. Diplomatas pasidžiaugė, kad Lietuvos ir Lenkijos intelektualų pastangos tiesiant tiltus tarp abiejų šalių buvo taip aukštai įvertintos. 
Anot ambasadoriaus, T. Venclovos kūryba yra gerai žinoma už jo gimtinės ribų, o šio apdovanojimo įteikimas Vytauto Didžiojo universiteto Lietuvos Didžiosios Kunigaikštystės institutui yra logiškas J. Giedroico politinės minties įgyvendinimo įrodymas.
Š Adomavičiaus teigimu, instituto veiklos įvertinimas patvirtina, kad bendra Lietuvos, Lenkijos, Baltarusijos ir Ukrainos intelektualų veikla įgauna vis naujas bendradarbiavimo ir tarpusavio supratimo formas kultūros, mokslo ir švietimo srityse.
"Žečpospolitos" dienraščio J. Giedroico apdovanojimai teikiami nuo 2001 metų. Šie apdovanojimai jau 15 metų kasmet teikiami asmenims arba institucijoms, kurie vadovaujasi J. Giedroico principais ir kuriems būdingas nesavanaudiškas rūpinimasis visuomenės reikalais bei gerų santykių tarp Vidurio ir Rytų Europos šalių ugdymas.

Atgal