VALSTYBĖS LAIKRAŠTIS. ĮSTEIGĖ DR. J.BASANAVIČIUS 1917 M. VASARIO 28 D..

Įvykiai

06 01. Lietuvos partizanų palikuonims: „Iš kartos į kartą“

 

Antanas Bunevičius

Šių  metų  gegužės 26 d. Alytaus šaulių namuose įvyko Lietuvos partizanų ir tremtinių palikuonių  asociacijos steigiamasis susirinkimas. Asociacijos steigėjas – partizano vaikaitis Kęstutis Grudzinskas. Renginio vedančioji – Kristina Miškinytė.

Asociacijos steigimo tikslas: perduoti Lietuvos jaunimui vyresnės kartos patriotizmo jausmą, dvasinę stiprybę, meilę Lietuvai ir kovinį jausmą ginant Tėvynę.

Lietuvos partizanų ir tremtinių vaikai, anūkai  bei jų šeimų nariai, taip pat jiems prijaučiantys asmenys kviečiami stoti į asociaciją, kurios nariais būdami galės įprasminti savo taurias mintis ir kilniausius jausmus, nukreiptus į tautinį patriotiškumą.

Susirinkime dalyvavo LR Seimo narė Auksutė Ramanauskaitė – Skokauskienė, Lietuvos partizanų atstovas Juozas Raklevičius, jaunesniosios kartos atstovas dr. Antanas Ciūnys. Buvo išrinkta ir patvirtinta asociacijos Taryba, revizijos komisija bei aptarti kiti organizaciniai klausimai.

Asociacijos įsteigimo iniciatorė partizano žmona Elena Grudzinskienė kreipėsi į susirinkusius su viltimi, kad kasmetinis asociacijos sąskrydis taps tradicija.

Susirinkimo meninė dalis – kapelos „Smiltelė“ pasirodymas (gyva muzika, dainos, šokiai). Prie vaišių stalo susirinkusieji dalijosi įspūdžiais, užmegzdami naujas pažintis.

Dauguma apsikeitė vizitinėmis kortelėmis.

Susirinkimo dalyviai išsiskirstė įsitikinę, kad jaunesnioji karta perims kaip estafetę  vyresnės kartos patriotizmą ir tartum laisvės fakelą neš tolyn.

 

Atgal