VALSTYBĖS LAIKRAŠTIS. ĮSTEIGĖ DR. J.BASANAVIČIUS 1917 M. VASARIO 28 D..

Įvykiai

06 07. Lietuvoje pradedamas įgyvendinti "Google Maps Street View" projektas

Teisingumo ministerijai tarpininkaujant Valstybinės duomenų apsaugos inspekcijos ir bendrovės "Google" teisinėse diskusijose, rastas sutarimas dėl "Google Street View" projekto įgyvendinimo.

Teisingumo ministerija praneša, kad projektas bus vykdomas laikantis visų asmens duomenų apsaugos reikalavimų, kuriuos nustato Europos Sąjungos ir Lietuvos teisė. Sutarta, kad bendrovė "Google" Lietuvoje veiks per Airijoje įsteigtą "Google" padalinį, kuris bus atsakingas už tinkamą mūsų šalyje surinktų duomenų tvarkymą ir viešinimą.

Pirmiausia ryškiai pažymėti "Google" automobiliai išriedės į sostinės gatves, vėliau vyks į Šiaulius, Klaipėdą, Kauną, Alytų, Panevėžį, Marijampolę, Mažeikius, Jonavą, Uteną, Kėdainius, Telšius, Visaginą, Tauragę, Ukmergę, Plungę, Kretingą, Šilutę, Radviliškį, Palangą, Gargždus, Druskininkus, Rokiškį, Biržus, Elektrėnus, Garliavą, Kuršėnus, Jurbarką, Vilkaviškį, Raseinius, Anykščius, Lentvarį, Grigiškes, Naująją Akmenę, Prienus, Joniškį. Taip pat bus fotografuojami ir pagrindiniai miestus jungiantys keliai bei pakeliui esantys miesteliai.

"Street View" funkcija veikia daugiau nei trisdešimtyje pasaulio šalių. Ji leidžia virtualiai keliauti miestų gatvėmis apžiūrinėjant panoramines nuotraukas, panašiai kaip pastatai ar kiti objektai būna apžiūrinėjami tiesiog einant gatve.

"Google" kompanija teigia, kad, prieš suteikdama galimybę vartotojams naudotis šia funkcija, imasi ypatingų priemonių, siekdama apsaugoti nuotraukose matomų žmonių bei jų turto privatumą. Prieš nuotraukas įdedant internete visų nuotraukose matomų žmonių veidai bei automobilių numeriai yra suliejami taip, kad jų nebūtų galima identifikuoti.

Šiuo metu, kaip teigiama, kompanijos atstovai svarsto tolesnius žingsnius, tačiau atstovybė Lietuvoje greičiausiai neatsiras, nes kompanijai tai neapsimokėtų.

"Google Maps Street View" projektas vykdomas nuo 2007 m. ir šiuo metu apima daugiau kaip 40 šalių ir regionų. Gegužę prie projekto prisijungė Latvija ir Estija, balandį - Ukraina.

Atgal